Τένις

Ήθελε πολύ η Σάκκαρη, αλλά η Κόλινς είχε τον τρόπο: To «όνειρο» σταμάτησε σε… 85 λεπτά!

Ήθελε πολύ η Σάκκαρη, αλλά η Κόλινς είχε τον τρόπο: To «όνειρο» σταμάτησε σε… 85 λεπτά!

Κακή εμφάνιση από τη Μαρία Σάκκαρη, ήττα με 2-0 σετ (6-3, 6-3) από την Κόλινς και αποκλεισμός από τη συνέχεια του Charleston Open.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της φορμαρισμένης Ντανιέλ Κόλινς και να προκριθεί στον τελικό του Charleston Open.

Μακριά από τον καλό της εαυτό η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο.7), ηττήθηκε με 6-3, 6-3 από την 30χρονη Αμερικανίδα (Νο.22) σε 85 λεπτά και δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο στην καριέρα της.

Η αλήθεια είναι πως γνωρίζαμε εξαρχής πόσο δύσκολο ήταν το εγχείρημά της. Η Κόλινς πρόσφατα κατέκτησε το Miami Open, βρίσκεται στο Νο22 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις γυναικών και ήταν αυτή που υποχρέωση τη Σάκκαρη μόλις στην 3η της ήττα στα 11 τελευταία παιχνίδια, μετά την αλλαγή του προπονητή της.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; H Κόλινς μπήκε καλύτερα στον ημιτελικό και αυτό φάνηκε εξαρχής, με συνέπεια να προηγηθεί με 3-0, με χαρακτηριστική ευκολία.

Κάπου εκεί, η Σάκκαρη αντιλήφθηκε πως το θέμα της αντιπάλου της ήταν στο backhand και επιχείρησε να πιέσει εκεί.

Αρχικά μείωσε σε 3-1 και αμέσως μετά ακολούθησε break με love game, και την Κόλινς να έχει τρία αβίαστα λάθη με το backhand. H Σάκκαρη απάντησε με το ίδιο νόμισμα, έφθασε στο 3-3 σε 12 λεπτά και με επιμέρους σκορ 12-3 στους πόντους.

Ωστόσο, η εικόνα του σετ άλλαξε άμεσα ξανά. Η Κόλινς έφτασε σε ένα άνετο 4-3, έκανε ξανά break και πήρε το πρώτο σετ, με 12 κερδισμένους πόντους από τους 14 που έλαβαν χώρα συνολικά.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ, με το 6ο game να τα κρίνει όλα. Βρισκόμασταν στο 3-2 σε βάρος της Ελληνίδας, η Σάκκαρη είχε την ευκαιρία να κάνει break, καθώς προηγήθηκε μέχρι και με 40-15, αλλά δεν τα κατάφερε. Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η συνέχεια, πίεσε και κέρδισε η Κόλινς, υποχρεώνοντας και σε έξι λάθη τη Μαρία Σάκκαρη, που δεν βρήκε ποτέ ρυθμό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0