Τένις

Ο Αλκαράθ… σεληνιάζεται στην Αμερική, και κυνηγάει το δικό του «Sunshine Double»! (video)

Ο Αλκαράθ… σεληνιάζεται στην Αμερική, και κυνηγάει το δικό του «Sunshine Double»! (video)

Ο Κάρλος Αλκαράθ επέστρεψε στα γνωστά του στάνταρ επί αμερικανικού εδάφους, και είναι και πάλι ο man-to-beat, έχοντας μια ιδιαίτερη αποστολή στο τουρνουά του Μαϊάμι!

Ο Κάρλος Αλκαράθ δήλωσε εμφατικά «παρών» στο Ίντιαν Γουέλς.

Αρχικά, πέτυχε μια εύκολη νίκη στον προημιτελικό επί του Ζβέρεβ, ο οποίος συνήθως τον δυσκολεύει ιδιαίτερα.

Στον ημιτελικό που όλοι περιμέναμε, πραγματοποίησε μια εκπληκτική ανατροπή επί του κυριολεκτικά ανίκητου μέσα στο 2024, Γιανίκ Σίνερ.

Στο τελικό, ο Μεντβέντεβ έκανε ότι μπορούσε, έχασε με απόλυτα οριακό τρόπο το πρώτο σετ, αλλά στο δεύτερο «λύγισε» για τα καλά από τον πυραυλοκίνητο Ισπανό, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στον περσινό τελικό του ίδιου τουρνουά, μεταξύ των δύο παικτών.

Ένα μεγάλο παιχνίδι, ένα σπουδαίο τουρνουά, αρκούν για να αλλάξουν τις ισορροπίες στο τένις, και πλέον ο Αλκαράθ ανέτρεψε για τα καλά το μομέντουμ που είχε διαμορφωθεί εις βάρος του. Μετά την κατάκτηση του τίτλου, και ο ίδιος παραδέχθηκε πως προερχόταν από δύσκολους μήνες, όπου δεν απολάμβανε ο παιχνίδι του, ενώ τόνισε πως το πρόβλημα στον αστράγαλο τον επηρέαζε τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά.

Κατάφερε, λοιπόν, να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα, και να μπει... με το δεξί σε μια από τις αγαπημένες του ημερολογιακές περιόδους.

Ο Αλκαράθ έχει να ηττηθεί στο Ίντιαν Γουέλς από το 2022 και τον ημιτελικό με τον Ναδάλ, όταν και δεν είχε κλείσει καν τα 19 του χρόνια!

Το τουρνουά του Μαϊάμι που ακολουθεί, έχει επίσης ιδιαίτερη σημειολογία για τον Αλκαράθ, καθώς ήταν το πρώτο «1000άρι» τουρνουά που κατέκτησε, επίσης το 2022, με τον προπονητή του, Χουάν Κάρλος Φερέρο, να μην μπορεί τότε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Αυτό που δεν έχει καταφέρει ακόμα, είναι να συνδυάσει την κατάκτηση των δύο αυτών συνεχόμενων τουρνουά επί αμερικανικού εδάφους, και να πετύχει το λεγόμενο «sunshine double». Πέρσι βρέθηκε κοντά σε αυτό το επίτευγμα, αλλά ο Σίνερ τον βρήκε αρκετά εξαντλημένο στον ημιτελικό του Μαϊάμι και τον σταμάτησε.

Μόλις εφτά παίκτες στην ιστορία έχουν κατορθώσει να κατακτήσουν και τα δύο τουρνουά (Ίντιαν Γουέλς και Μαϊάμι) την ίδια χρονιά. Δύο μόλις εξ’ αυτών το έχουν καταφέρει πάνω από μια φορά. Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί; Μα φυσικά, ο Φέντερερ, σε τρεις σεζόν (2005, 2006, 2017) και ο Τζόκοβιτς σε τέσσερις, τρεις εκ των οποίων συνεχόμενες (2011, 2014, 2015, 2016)! Ο Ναδάλ δεν το έχει καταφέρει, αλλά ουδόλως τον απασχολεί, αφού μετά ακολουθούσε η χωμάτινη σεζόν και το… βασανιστήριο των αντιπάλων του.

Σε λίγες μέρες, λοιπόν, εν τη απουσία του Τζόκοβιτς, που αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο Μαϊάμι. ο Ισπανός, μαζί με τον Σίνερ και τον Μεντβέντεβ, είναι πιθανότατα οι τρεις παίκτες που θα παλέψουν και για αυτόν τον τίτλο.

Περιμένουμε λοιπόν άλλο ένα τουρνουά γεμάτο εντυπωσιακά παιχνίδια και σκληρές μάχες, το τελευταίο μεγάλο «ραντεβού» πριν τη χωμάτινη σεζόν, η οποία επίσης παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ενδέχεται να «ανεβάσει» κι να «ρίξει» παίκτες, σε σχέση με όσα βλέπουμε τους τελευταίους μήνες.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0