Τένις

Ο δέκατος για να... τριτώσει το καλό: Οι τελικοί της Σάκκαρη και το παιχνίδι που δε θα ξεχάσει ποτέ! (video)

Ο δέκατος για να... τριτώσει το καλό: Οι τελικοί της Σάκκαρη και το παιχνίδι που δε θα ξεχάσει ποτέ! (video)
Η ώρα της Μαρίας Σάκκαρη έφτασε και το BN Sports σάς παρουσιάζει όλους τους προηγούμενους τελικούς της καριέρας της, αλλά και το παιχνίδι-σταθμό, που έχει «χαραχθεί» στη μνήμη της!

Η Μαρία Σάκκαρη είναι έτοιμη για το μεγάλο «ραντεβού» με την Ίγκα Σβιάτεκ, σε ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της καριέρας της.

Αυτός θα είναι ο δέκατος τελικός της σε επίπεδο WTA, ενώ θα διεκδικήσει τον τρίτο της τίτλο. Ποιοι ήταν οι εννιά προηγούμενοι τελικοί της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, ποιες οι αντίπαλοι και ποια τα αποτελέσματά τους;

2018, Σαν Χοσέ: Μαρία Σάκκαρη - Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου 0-2 (1-6, 0-6)

Ο πρώτος τελικός της Μαρίας Σάκκαρη δε στέφθηκε με επιτυχία, καθώς μετά από ένα πολύ αξιόλογο τουρνουά, όπου απέκλεισε παίκτριες όπως οι Αζαρένκα, Βένους Γουίλιαμς και Κόλινς, πραγματοποίησε μια άσχημη εμφάνιση απέναντι στη Ρουμάνα Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου, η οποία είναι πλέον παλαίμαχη στα 35 της, έχοντας αποσυρθεί από το 2022, και ηττήθηκε όσο εμφατικά φανερώνει το σκορ.

2019, Ραμπάτ: Μαρία Σάκκαρη - Κόντα 2-1 (2-6, 6-4, 6-1)

Ο πρώτος τίτλος της Μαρίας Σάκκαρη ήρθε το 2019, στο τουρνουά WTA 250 στο Ραμπάτ του Μαρόκο. Η Σάκκαρη επικράτησε με ανατροπή στον τελικό της Κόντα, μιας 32χρονης πλέον Βρετανίδας, η οποία έχει αποσυρθεί από το τένις από το 2021. Η Ελίζ Μέρτενς ήταν το υψηλότερο εμπόδιο που είχε κληθεί να ξεπεράσει η Σάκκαρη σε εκείνο το τουρνουά, στον δεύτερο γύρο.

2021, Οστράβα: Σάκκαρη - Κονταβέιτ 0-2 (2-6, 5-7)

Δύο χρόνια χρειάστηκε η Σάκκαρη για να ξαναβρεθεί σε τελικό. Για να το καταφέρει, στο τουρνουά της Οστράβα το 2021, απέκλεισε στα ημιτελικά τη σημερινή της αντίπαλο, Ίγκα Σβιάτεκ, όταν εκείνη ήταν 19 ετών. Στον τελικό, όμως, «λύγισε» από την Ανέτ Κονταβέιτ, μια 28χρονη Εσθονή η οποία είναι εξαιρετική στα σκληρά γήπεδα, έχει όμως να αγωνιστεί από το Wimbledon του 2023.

2022, Ίντιαν Γουέλς: Σάκκαρη - Σβιάτεκ 0-2 (4-6, 6-1)

Ίδιος τελικός πριν από δύο χρόνια στο Ίντιαν Γουέλς, και ο σημαντικότερος της Σάκκαρη μέχρι να φτάσουμε στον σημερινό. Η Ελληνίδα, αφού απέκλεισε στα ημιτελικά τη σύντροφο πλέον του Στέφανου Τσιτσιπά, Πάουλα Μπαντόσα, δεν κατάφερε να κοντράρει τη Σβιάτεκ στον τελικό.

2022, Αγία Πετρούπολη: Σάκκαρη - Κονταβέιτ 1-2 (7-5, 6-7, 5-7)

Άλλος ένας τίτλος που στέρησε η Κονταβέιτ από τη Σάκκαρη, σε έναν συγκλονιστικό τελικό, ο οποίος κρίθηκε μετά από τρεις ώρες, και με έναν πολύ οδυνηρό τρόπο για την Ελληνίδα. Και αυτό γιατί βρέθηκε να προηγείται με 5-2 στο τρίτο σετ, αλλά «κατέρρευσε», έχασε πέντε συνεχόμενα games, και μαζί και τον τίτλο.

2022, Πάρμα: Σάκκαρη - Σέριφ 0-2 (5-7, 3-6)

Ένας τελικός στον οποίο η Μαρία Σάκκαρη ήταν το φαβορί, απέναντι στην Αιγύπτια Μαγιάρ Σέριφ, η οποία σήμερα είναι στο νούμερο 70 της παγκόσμιας κατάταξης, στα 27 της χρόνια. Η Σάκκαρη δεν είχε πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση, αφήνοντας ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία για τον δεύτερο -μέχρι τότε- τίτλο της.

2022, Γουαδαλαχάρα: Σάκκαρη - Πέγκουλα 0-2 (2-6,6-3)

Πρόκειται μάλλον για το… αγαπημένο τουρνουά της Μαρίας Σάκκαρη. Εκείνος ήταν ο πρώτος της τελικός σε αυτό, τον οποίο έχασε σχετικά εύκολα από την Τζέσικα Πέγκουλα. Αξίζει να αναφέρουμε, πως προπονητής της Πέγκουλα τότε, ήταν ο νυν προπονητής της Σάκκαρη, Ντέιβιντ Γουίτ!  Έτσι, λοιπόν, ολοκλήρωσε το 2022, ως το έτος , μέχρι και σήμερα, με τους περισσότερους τελικούς στην καριέρα της, χωρίς όμως να γευθεί τη χαρά της νίκης σε κάποιον από αυτούς.

2023, Γουάσιγκτον: Σάκκαρη - Γκοφ 0-2 (2-6, 3-6)

Απέναντι στην παίκτρια επί της οποίας θριάμβευσε στον ημιτελικό του τρέχοντος Ίντιαν Γουέλς, η Σάκκαρη έχασε άλλον έναν τελικό, στο τουρνουά της Γουάσιγκτον πέρσι. Το τουρνουά εκείνο αποτέλεσε την αρχή για ένα εκπληκτικό φορμάρισμα της Ελληνίδας και ένα σπουδαίο κλείσιμο στη χρονιά.

2023, Γουαδαλαχάρα: Σάκκαρη - Ντολεχίντε 2-0 (7-5, 6-3)

Στον δεύτερό της τελικό στο συγκεκριμένο τουρνουά, η Σάκκαρη κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της, τον μοναδικό σε τουρνουά WTA 1000. Εκμεταλλευόμενη ένα αρκετά ευνοϊκό ταμπλό, η Ελληνίδα πραγματοποίησε τρομερό τουρνουά, στο οποίο δεν έχασε ούτε ένα σετ, και δε θα μπορούσε να «πετάξει» τη χρυσή αυτή ευκαιρία.



Bonus: Το ματς της... ζωής της, που δεν ήταν τελικός, και ονειρεύεται να ξαναδώσει

Πρόκειται για τον ημιτελικό του Roland Garros το 2021. Το πιο επικό παιχνίδι της Μαρίας Σάκκαρη, και την πιο επώδυνη ήττα της. Αντίπαλός της ήταν η Τσέχα Μπάρμπαρα Κρεϊτσίκοβα. Οι δύο παίκτριες ήταν πραγματικά συγκλονιστικές, αλλά μετά από τριών ωρών και 19 λεπτών, η Ελληνίδα ήταν αυτή που «λύγισε» στο φινάλε, χάνοντας με 9-7 το τρίτο σετ. Πολύ νωρίτερα, με το σκορ των games στο 5-3 υπέρ της, απώλεσε ένα match point και δέχθηκε break στο game που σέρβιρε για το ματς. Η Κρεϊτσίκοβα πήρε και τον τελικό, απέναντι στη Παβλιουτσένκοβα. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία, μέχρι και σήμερα, για τη Σάκκαρη, να διεκδικήσει με αξιώσεις έναν τίτλο Grand Slam.


Αντρέας Φούντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0