Τένις

Τζόκοβιτς: «Ευγνώμων που συνυπήρξα με Ναδάλ και Φέντερερ, νιώθω πως ένα κομμάτι μου φεύγει μαζί τους»

Τζόκοβιτς: «Ευγνώμων που συνυπήρξα με Ναδάλ και Φέντερερ, νιώθω πως ένα κομμάτι μου φεύγει μαζί τους»
Για άλλη μια φορά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους μεγάλους αντιπάλους του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη τύπου, ενόψει των υποχρεώσεών του στο Ίντιαν Γουέλς.

Μίλησε για την προσωπική του κατάσταση, αλλά και γενικότερα για αυτήν του τένις, ενώ μεγάλο μέρος των ερωτήσεων προς το πρόσωπό του, αφορούσαν τους μεγάλους αντιπάλους του, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ.

«Ναδάλ, Φέντερερ και Μάρεϊ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης που είχα ως παίκτης. Πολλά από όσα έχω πετύχει, έχουν να κάνουν με τους αντιπάλους μου. Όταν καταλαβαίνεις πως όλο αυτό τελειώνει, μοιάζει με το τέλος μιας εποχής. Έχουμε ζήσει μαζί τόσα μεγάλα παιχνίδια, τόσες υπέροχες στιγμές, ίσως τα σπουδαιότερα rivalries που έχουν υπάρξει στο τένις. Ας δούμε πόσο ακόμα μπορούμε να αντέξουμε. Είναι μεγάλο κρίμα που αποσύρθηκε ο Ναδάλ, τόσο για το τουρνουά, όσο και για τον ίδιο. Ταξιδέψαμε μαζί στην Αμερική, συμπτωματικά, και χάρηκα που είδα αυτόν και την οικογένειά του», ανέφερε ο Σέρβος θρύλος.

Όταν ρωτήθηκε για το πόσα Grand Slam θα είχε αν δε συνυπήρχε με τους Φέντερερ και Ναδάλ, απάντησε: «Μάλλον θα ήταν δίκαιο να κάνετε και σε αυτούς την ίδια ερώτηση. Δεν το σκέφτοαμαι έτσι, είμαι ευγνώμων που τους είχα αντιπάλους. Χρειάστηκα πολύ καιρό για να σπάσω τον κωδικό του Ναδάλ και του Φέντερερ. Θυμάμαι τον Μάκενρο, όταν αποσύρθηκε ο Μποργκ, να λέει πως και ένα δικό του κομμάτι αποσύρθηκε μαζί του, και το δικό μου συναίσθημα είναι παρόμοιο για αυτούς τους δυο».

Οι Αμερικανοί θέλησαν να μάθουν, εάν σκοπεύει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028:«Είναι μια πολύ μακρινή σκέψη, η οποία όμως αδιαμφισβήτητα με ενθουσιάζει. Θα αναθεωρώ χρόνο με το χρόνο. Αγαπώ ακόμα αυτό το σπορ και είμαι ακόμα ανταγωνιστικός στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά γίνεται όλο και πιο δύσκολο».

Θυμίζουμε πως το Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο, αποτελεί ίσως το μοναδικό «απωθημέν» του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος έχει στην κατοχή του μόνο ένα χάλκινο, από το μακρινό 2008!. Επομένως, το Παρίσι φέτος, αποτελεί ίσως τη μοναδική του ευκαιρία, καθώς το 2028 θα έχει κλείσει τα 40.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0