Τένις

Κάρλος Αλκαράθ: «Θετική η είσοδος της Σαουδικής Αραβίας στο χώρο του τένις»

Κάρλος Αλκαράθ: «Θετική η είσοδος της Σαουδικής Αραβίας στο χώρο του τένις»

Ο Κάρλος Αλκαράθ σε δηλώσεις του υπερασπίστηκε την απόφαση του Ράφα Ναδάλ να γίνει πρεσβευτής της ομοσπονδίας τένις στη Σαουδική Αραβία και εξέφρασε με θετικό τρόπο την είσοδο της χώρας στο τένις.

Στις αρχές Ιανουαρίου, ο Ράφα Ναδάλ ξεσήκωσε μεγάλη κουβέντα με την απόφασή του να γίνει πρεσβευτής της ομοσπονδίας τένις στη Σαουδική Αραβία για την προώθηση του αθλήματος στη χώρα, ενώ έντονη ήταν και η κριτική προς το πρόσωπό του.

Ο συμπατριώτης του πάντως, Κάρλος Αλκαράθ, στηρίζει στο έπακρο την επιλογή του και ο ίδιος δε βλέπει κάτι αρνητικό στην ανάμιξη της Σαουδικής Αραβίας (και) στο χώρο του τένις.

«Σχετικά με το Ράφα, είναι αλήθεια ότι άκουσα ανθρώπους να τον επικρίνουν, αλλά δεν μου φαίνεται κακό που είναι ο πρεσβευτής του τένις στη χώρα. Είναι μια χώρα που αναπτύσσεται και που ανοίγεται στον κόσμο του αθλητισμού και τι καλύτερο από το να είναι ο Ράφα αυτός που μπορεί να επεκτείνει τον κόσμο του αθλητισμού σε μέρη που δεν βρισκόταν πριν. Εμείς παίζουμε και προσπαθούμε να προσελκύσουμε περισσότερους ανθρώπους να παίξουν τένις», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Είναι καλό για το τένις να έχουμε περισσότερους χώρους, να παίζουμε σε περισσότερες χώρες. Η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα που εξελίσσεται πολύ γρήγορα από κάθε άποψη. Έχει πολλές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, πυγμαχία, τώρα τένις. Νομίζω θα κάνει καλό στον αθλητισμό γενικότερα. Δεν ξέρω μέχρι που θα φτάσει αυτό, αλλά εξελίσσεται συνεχώς».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0