Τένις

Davis Cup: Με μέντορα… Στέφανο, ο Θάνος έκαμψε την αντίσταση του Ιονέλ με 2 – 1 σετ (videos)!

Davis Cup: Με μέντορα… Στέφανο, ο Θάνος έκαμψε την αντίσταση του Ιονέλ με 2 – 1 σετ (videos)!

Με τένις επιπέδου… Τσιτσιπά, ο Αριστοτέλης Θάνος κέρδισε 2 – 1 τον Νίκολας Ιονέλ και προσέφερε στην Ελλάδα προβάδισμα 2 – 0 έναντι της Ρουμανίας στο Davis Cup. Τρομερή παράσταση του 22χρονου τενίστα που με «ψυχωμένη» εμφάνιση έκανε την ολοκληρωτική ανατροπή απέναντι στον αντίπαλό του!

Στο δεύτερο παιχνίδι της πρώτης ημέρας ο Νίκολας Ντείβιντ Ιονέλ τέθηκε αντιμέτωπος με τον Αριστοτέλη Θάνο, με τον 22χρονο Έλληνα τενίστα να έχει εμφανώς απαιτητικότερη αποστολή, καλούμενος, να «πατήσει» πάνω στην άνετη επικράτηση του Στέφανου ώστε να χαρίσει στην Ελλάδα προβάδισμα δύο νικών.

Ο Αριστοτέλης βρέθηκε από νωρίς με μειονέκτημα, βλέποντας τον Ιονέλ να «σπάζει» με το καλημέρα το σέρβις γκέιμ του και να παίρνει προβάδισμα με 2 – 1. Τα αβίαστα λάθη εξελίχθηκαν σε «αχίλλειο πτέρνα» για τον Έλληνα αθλητή στο ξεκίνημα, εξέλιξη που τον έφερε σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς ο Ρουμάνος βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με 4 – 1. Ο Αριστοτέλης έβγαλε αντίδραση και μείωσε σε 5 – 4. Η αφύπνιση του Έλληνα αθλητή δυσκόλεψε τον Ιονέλ, ο οποίος ωστόσο κατοχύρωσε υπέρ του το πρώτο σετ με 6 – 4.

Το δεύτερο σετ ήταν διαφορετικό. Πολύ διαφορετικό. Ο Έλληνας τενίστας έπαιζε με περισσότερη προσοχή, διατηρούσε το σερβίς του και απειλούσε διαρκώς το σερβίς του αντιπάλου του, ώσπου στο έκτο γκέιμ κατάφερε να του το «σπάσει» και να «πάρει κεφάλι» με 4 – 2. Ο Αριστοτέλης με πανέμορφο παιχνίδι «θωράκισε» το προβάδισμά του, έφτασε στο 5 – 2 και βρέθηκε «αγκαλιά» με την κατάκτηση του δεύτερου σετ, το οποίο ολοκληρώθηκε με 6 – 3 υπέρ του Έλληνα τενίστα.

Όλα επρόκειτο να κριθούν στο τρίτο και τελευταίο σετ. Στο μεταξύ ο Νίκολας Ιονέλ είχε αλλάξει… καπέλο. Αποχωρίστηκε το κόκκινο με το οποίο ξεκίνησε το παιχνίδι και πλέον φορούσε ένα λευκό, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να διαφοροποιήσει την τύχη του στο παιχνίδι. Ο Αριστοτέλης Θάνος με την ώθηση του κοινού έφτασε νωρίς σε μπρέικ και κλήθηκε ξανά να το υπερασπιστεί για να «σφραγίσει» το πλεονέκτημά του στο τρίτο και τελευταίο σετ. Και τα κατάφερε περίφημα. Αποτελούσε πραγματικότητα πως ο Έλληνας τενίστας, πλέον, απέδιδε καταπληκτικό τένις και η εικόνα του έβγαζε μία μεγάλη σιγουριά. Νέο μπρέικ του Θάνου και 4 – 1, έχοντας πλέον και νέες μπάλες στα χέρια του για να σερβίρει προετοιμάζοντας το 5 – 1, πράγμα το οποίο συνέβη. 

Ο Αριστοτέλης Θάνος έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου σετ με 6 - 2 και διπλασίασε τις νίκες της Εθνικής ομάδας, διευκολύνοντας το έργο των συμπαικτών του την αυριανή ημέρα (4/2). Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς εθεάθη να δίνει οδηγίες στον συμπαίκτη του, πράγμα το οποίο φαίνεται πως δούλεψε πέραν του δέοντος καλά!

 

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0