Τένις

Davis Cup: «Αρχοντικός» Τσιτσιπάς καθάρισε τον Κοπίλ με 2 – 0 σετ σε 80’! (video)

Davis Cup: «Αρχοντικός» Τσιτσιπάς καθάρισε τον Κοπίλ με 2 – 0 σετ σε 80’! (video)

Σε κάτι λιγότερο από 80’ παιχνιδιού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς «καθάρισε» τον Μάριους Κοπίλ (2-0 σετ) και «έκανε σεφτέ» στις νίκες για την ελληνική ομάδα στο Davis Cup. Εκπληκτική η ατμόσφαιρα στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων, με τους Έλληνες φιλάθλους να αποθεώνουν τον Έλληνα πρωταθλητή!

Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, η ελληνική ομάδα ρίχνεται στη μάχη για την πρόκριση στο World Group I του Davis Cup με αντίπαλο τη ρουμανική ομάδα.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι της πρώτης ημέρας, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, νο. 10 της παγκόσμιας κατάταξης, αντιμετωπίζει τον 33χρονο, Μάριους Κόπιλ με στόχο την εξασφάλιση της πρώτης από τις ζητούμενες, τρεις νίκες της ελληνικής ομάδας.

Ο Στέφανος ξεκίνησε κάπως «μουδιασμένα» το παιχνίδι και στο ξεκίνημα, δυσκολεύτηκε πολύ να προστατεύσει το σερβίς του. Είναι ενδεικτικό πως το τρίτο γκέιμ του πρώτου σετ, διήρκησε 9 λεπτά με τον Στέφανο να υπερασπίζεται τελικώς το σερβίς του και να διατηρεί το προβάδισμα. Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέκτησε την αυτοπεποίθησή του και με όμορφο γουίνερ διέπραξε μπρέικ στο σέρβις γκέιμ του Ρουμάνου για να γράψει το 3 – 1. Ακολούθησε λοβ γκέιμ από τον Τσιτσιπά για το 4 – 1. Ο Ρουμάνος απάντησε με δικό του λοβ γκέιμ για να μειώσει σε 4 – 2. Το πρώτο σετ πήγε στον Στέφανο Τσιτσιπά με 6 – 3 σε κάτι λιγότερο από 40 αγωνιστικά λεπτά. 39’ για την ακρίβεια.

Έχοντας βάλει τις βάσεις για την επικράτησή του, ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε στο κορτ για να ολοκληρώσει τη δουλειά. Ο Κοπίλ με λοβ γκέιμ στο ξεκίνημα πήρε το προβάδισμα. Μάλιστα, ο Ρουμάνος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Έλληνα και, όπως και στο πρώτο σετ, έφτασε πολύ κοντά στο να «σπάσει» το σέρβις γκέιμ του Τσιτσιπά, δίχως όμως να τα καταφέρει.

Οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους έως το 3 – 3. Σε εκείνο το σημείο, μίλησε η κλάση του Έλληνα πρωταθλητή πράγμα που έφερε ως αποτέλεσμα το μπρέικ. Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του για να διαμορφωθεί το 5 – 3, ερχόμενος σε γκέιμ πόιντ. O Κοπίλ «ζορίστηκε» αλλά κράτησε το σερβίς του και μείωσε σε 5 – 4. Ο Τσιτσιπάς έκανε τη δουλειά του, κράτησε το σερβίς του και πήρε την πρώτη νίκη της ελληνικής ομάδας με 2 - 0.

Δείτε τα βίντεο από τον τελευταίο πόντο του Έλληνα πρωταθλητή και την αποθέωση που γνώρισε από το κοινό:





Σε ό,τι αφορά τα όσα είδαμε από τον Έλληνα τενίστα, λίγες μόλις μέρες μετά τον άδοξο αποκλεισμό του από το Αυστραλιανό Όπεν, ο Στέφανος, στηρίχθηκε στο καλό σερβίς που διαθέτει και φάνηκε να δουλεύει πολύ καλά η αποτελεσματικότητ και η αντοχή του στα ράλι, καθώς τα περισσότερα εξ' αυτών κρίθηκαν υπέρ του Έλληνα πρωταθλητή.

Στον αντίποδα, ο Κοπίλ έβαλε δύσκολα στον Έλληνα τενίστα και προσπάθησε να αποτρέψει τα ανεβάσματά του στο φιλέ κρατώντας τον χαμηλά με συνεχή χτυπήματα στην πίσω ζώνη. Σε αυτή τη συγκυρία, το backhand του Έλληνα πρωταθλητή δεν αποτέλεσε πηγή προβληματισμού, καθώς κατάφερε να μετατρέψει κατά διαστήματα το μειονέκτημα που διαθέτει όταν ο αντίπαλος σημαδεύει μόνο εκεί σε πλεονέκτημα, πλήττοντας άμεσα τον Ρουμάνο στην αδύνατη πλευρά. 

Στα αξιοσημείωτα, η ζωντάνια του Τσιτσιπά και οι έντονοι πανηγυρισμοί του σε κρίσιμους πόντους, δείγμα πως η φλόγα του πρωταθλητή παραμένει άσβεστη. Τη δεδομένη στιγμή, είναι πολύ σημαντικό να χτίσει αυτοπεποίθηση ενόψει της τενιστικής χρονιάς που μόλις έχει ξεκινήσει...


Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0