Τένις

Ο Σίνερ έκανε το δύσκολο, του μένει το δυσκολότερο! (video)

Ο Σίνερ έκανε το δύσκολο, του μένει το δυσκολότερο! (video)

Ο Γιανίκ Σίνερ έκανε την υπέρβαση που τόσο λίγοι έχουν καταφέρει, και απέκλεισε τον Τζόκοβιτς. Αυτό είναι το δυσκολότερο πράγμα στο τένις. Όταν, μάλιστα, μετά από αυτό, καλείσαι να παίξεις με τον Μεντβέντεβ για το πρώτο σου τρόπαιο, η πρόκληση γίνεται τρομακτική Θα αντέξει ο Ιταλός;

Η ώρα της στέψης έφτασε στο Αυστραλιανό Όπεν.

 Από τη μια, ο κατά κοινή ομολογία πιο φορμαρισμένος τενίστας στον πλανήτη, ο Γιανίκ Σίνερ.

Από την άλλη, ένας από τους πιο απαιτητικούς αντιπάλους στα σκληρά γήπεδα, ο Ντανίλ Μεντβέντεβ.

 Ο Ζβέρεβ, στον ημιτελικό, έμαθε από πρώτο χέρι, ότι δεν αρκεί να είσαι καλύτερος από τον Ρώσο για να τον νικήσεις, αλλά πρέπει να τα κάνεις όλα τέλεια από την αρχή μέχρι το τέλος.

 Ακριβώς ό,τι κάνει δηλαδή, μέχρι τώρα, ο Σίνερ. Το σετ που έχασε ο Ιταλός από τον Τζόκοβιτς- στο tie break του οποίου είχε και match point- είναι το μοναδικό που έχει χάσει στο τουρνουά. Δεν αντιμετώπισε ούτε break point (!) απέναντι στον Σέρβο., και γενικότερα, δεν εμφανίζει την παραμικρή αδυναμία στο παιχνίδι του, ενώ δεν έχει δώσει χρονοβόρους αγώνες, που έχει αποδειχτεί πως σε βάθος χρόνου τον καταπονούν.

Ο Ιταλός ετοιμάζεται, φυσικά, για τον πρώτο του τελικό σε Grand Slam, στη μεγαλύτερη ψυχολογική και πνευματική πρόκληση που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας τενίστας. Και ο αντίπαλος που έχει, αποκλείεται να τον βοηθήσει να ξεπεράσει την πρόκληση αυτή.

Ο Μεντβέντεβ έχει αποκτήσει σπουδαία εμπειρία και ετοιμάζεται για τον έκτο τελικό Grand Slam της καριέρας του-όλοι σε σκληρές επιφάνειες-. Και στους πέντε προηγούμενους αντιμετώπισε Ναδάλ (2 ήττες) και Τζόκοβιτς (1 νίκη, 2 ήττες). Επομένως, έχει δώσει τελικούς, με τις ύψιστες απαιτήσεις που μπορεί να έχουν σε πνευματικό και αγωνιστικό επίπεδο. Οι δύο ήττες του από τον Ναδάλ ήταν πολύ επώδυνες, καθώς ήρθαν μετά από επικές μάχες, με τον Ρώσο να αγκαλιάζει το τρόπαιο στο Αυστραλιανό του 2022, και τον matador να πραγματοποιεί μυθική ανατροπή.

 Τα ζευγαρώματά του με τον Τζόκοβιτς βγάζουν πιο καθαρό νικητή, αφού και οι 3 τελικοί που μεταξύ τους έχουν ολοκληρωθεί στα τρία σετ.

Όσον αφορά το matchup του Σίνερ με τον Μεντβέντεβ, σε εννιά αγώνες, ο Ρώσος μετράει 6 νίκες και ο Ιταλός 3. Έχει παίξει ρόλο, βέβαια και η ηλικιακή τους διαφορά, καθώς ο Σίνερ, έχει κερδίσει και τα τρία τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, και φαίνεται να έχει βρει τον τρόπο να παίζει απέναντι στον Μεντβέντεβ. Βέβαια, είναι η πρώτη φορά που οι δύο παίκτες βρίσκονται αντιμέτωποι σε Grand Slam, όπου τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0