Τένις

Ο «χείμαρρος» Σίνερ πάνω στο πιο ισχυρό φράγμα του Τζόκοβιτς! (video)

Ο «χείμαρρος» Σίνερ πάνω στο πιο ισχυρό φράγμα του Τζόκοβιτς! (video)

Νόβακ Τζόκοβιτς και Γιανίκ Σϊνερ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, σε ένα ζευγάρι που ο κόσμος του τένις, περίμενε με ανυπομονησία.

Τα ψέματα τελείωσαν για Τζόκοβιτς και Σίνερ! Οι δύο πιο φορμαρισμένοι τενίστες του πλανήτη «καθάρισαν» το ταμπλό τους στο Αυστραλιανό Όπεν, και έμειναν οι δυο τους να διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό.

Ο Σέρβος θρύλος αποτελεί τον απόλυτο κυρίαρχο στην ιστορία του τουρνουά. Έχει να χάσει στην Αυστραλία από το 2018 (!), και έχει κατακτήσει 4 από τα 5 τελευταία τουρνουά, από τα 8 συνολικά που κατέχει. Μοναδική εξαίρεση το 2022, όταν και δεν αγωνίστηκε λόγω εκείνης της θορυβώδους ιστορίας με τον εμβολιασμό του.

Συνολικά υπάρχουν μόνο 8 παίκτες που έχουν κατορθώσει να τον νικήσουν στην Αυστραλία (στους οποίους δε συμπεριλαμβάνεται ο Ράφαελ Ναδάλ!).

Αυτά είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που αναδεικνύουν τη δυσκολία του εγχειρήματος του Σίνερ. Κι όμως, αν παραβλέψουμε τις απίστευτες δυσκολίες που έχει σε πνευματικό και ψυχολογικό επίπεδο τον Τζόκοβιτς, σε αγωνιστικό επίπεδο δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να τον κοντράρει. Είναι ο πιο «καυτός» παίκτης αυτήν τη στιγμή, και δεν έχει χάσει ούτε σετ στο τουρνουά, παρ ‘ότι αντιμετώπισε ποιοτικούς αντιπάλους.

Γενικότερα, ο 22χρονος Ιταλός έχει τα όπλα να παίξει στα ίσα το παιχνίδι. Η απόδοσή του εξαρτάται σημαντικά από το σε τι μέρα θα βρίσκεται το σερβίς του, το οποίο αποτελεί τον αστάθμητο παράγοντα του παιχνιδιού του, από ματς σε ματς. Ακόμη, πρέπει να έχει υπομονή στο παιχνίδι του, καθώς ο «Νόλε» είναι από τους ελάχιστους παίκτες, στους οποίους η δύναμη των χτυπημάτων του Σίνερ δε δημιουργεί πρόβλημα.

Στα έξι ματς που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι, Ο Τζόκοβιτς έχει τέσσερις νίκες και ο Σίνερ δύο, εκ των οποίων η τελευταία ήρθε στο λιγότερο σημαντικό Davis Cup.

Το ματς-σταθμός στη μεταξύ τους κόντρα, ήταν ο προημιτελικός του Γουίμπλεντον του 2022, όπου ο εκπληκτικός Σίνερ προηγήθηκε με 2-0 σετ, νικώντας τον Τζόκοβιτς στο ίδιο του το παιχνίδι, αφού έτσι κι αλλιώς οι δύο παίκτες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους. Στη συνέχεια, όμως ο Τζόκοβιτς μπήκε στο γνωστό του god mode, μπλόκαρε τον Ιταλό και πήρε καθαρά και τα 3 σετ (5-7, 2-6, 6-3, 6-3, 6-2).

Εκείνη ήταν η 7η ανατροπή του Τζόκοβιτς από 0-2 σε Grand Slam (σήμερα έχει 8 τέτοιες).

Ξαναβρέθηκαν αντίπαλοι, και στο Wimbledon του 2023, και μάλιστα στα ημιτελικά, όπου ο Σίνερ δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση (6-3,6-4, 7-6). Αυές είναι οι μόνες τους συναντήσεις σε Gand slam.

Μένει να δούμε αν αυτήν τη φορά, ο Ιταλός θα έχει τη δύναμη να κοντράρει μέχρι το τέλος.


Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0