Τένις

Η «κατάρα» που κυνηγάει τον Ρούμπλεφ και θέλει να... σπάσει στη μάχη με τον Σίνερ! (video)

Η «κατάρα» που κυνηγάει τον Ρούμπλεφ και θέλει να... σπάσει στη μάχη με τον Σίνερ! (video)

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ θα βρει απέναντί του τον Γιανίκ Σίνερ, σε έναν πολύ δυνατό προημιτελικό για το Αυστραλιανό Όπεν. Eκτός, όμως, από τον «καυτό» Ιταλό, έχει να αντιμετωπίσει και την «κατάρα» που τον κυνηγάει σε όλη του την καριέρα.

Ο Ρούμπλεφ αποτελεί έναν από τους σταθερότερους παίκτες στο tour. Έχει συνέπεια απέναντι σε κατώτερους αντιπάλους, πέφτει σπάνια θύμα εκπλήξεων, και φτάνει συνήθως σε προχωρημένο στάδιο στα τουρνουά στα οποία συμμετέχει. Παρ’όλα αυτά, υπάρχει ένα εμπόδιο που μοιάζει ανυπέρβλητο μέχρι και σήμερα για τον 26χρονο Ρώσο.

Αν και έχει καταφέρει να κατακτήσει 15 τίτλους σε επίπεδο ATP, δεν έχει καταφέρει ποτέ να επικρατήσει σε προημιτελικό Grand Slam, και να προκριθεί σε ημιτελικό. Μάλιστα, δεν έχει βρεθεί ούτε μία, ούτε δύο, αλλά εννιά φορές σε προημιτελικό, έχοντας γνωρίσει ισάριθμες ήττες!

Τόσο ο Ρούμπλεφ, όσο και ο Σίνερ, έχουν μόνο νίκες στα παιχνίδια που έχουν δώσει μέσα στο 2024. Στο Αυστραλιανό Όπεν, ο Ρώσος αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες, τόσο στον 1ο γύρο, απέναντι στον Σέιμποθ Γουάιλντ, όσο και στον 4ο κόντρα στον Ντε Μινόρ. Αμφότερους τους νίκησε στα 5 σετ.

Αντίθετα, ο Σίνερ είναι ο μοναδικός παίκτης του τουρνουά που δεν έχει χάσει σετ. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, και έχει καταφέρει να φτάσει εύκολα και ξεκούραστα στα προημιτελικά. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για τον Ιταλό, καθώς δεν είναι πολύ ανθεκτικός σωματικά, και κάποιες φορές λυγίζει από τα συνεχόμενα πολύωρα παιχνίδια.

Οι δύο παίκτες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε 6 περιπτώσεις στο παρελθόν, με το σκορ να είναι στο 4-2 υπέρ του Σίνερ. Αξίζει να τονιστεί, πως οι δύο νίκες του Ρούμπλεφ, προήλθαν από εγκαταλείψεις του Σίνερ, που όπως αναφέραμε, είναι λίγο πιο ευάλωτος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Σε σκληρές επιφάνειες, έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές, με τον Ιταλό να αναδεικνύεται νικητής σε δύο από αυτές. Το πιο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι, έγινε τον Οκτώβριο του 2023, με τον Σίνερ να επικρατεί με 2-0 σετ (7-5, 7-6) στο τουρνουά της Βιέννης

Επομένως, οι δύο τενίστες είναι πανέτοιμοι για μια μεγάλη μάχη, με το νικητή πιθανώς να βρίσκει απέναντί του τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά.

Θα καταφέρει ο Ρούμπλεφ να σπάσει το σερί των χαμένων προημιτελικών που έχει σημαδέψει τη μέχρι τώρα πορεία του, ή ο Σίνερ θα φτάσει στον 2ο ημιτελικό Grand Slam της καριέρας του, και πάλι με αντίπαλο -κατά πάσα πιθανότητα- τον Τζόκοβιτς;

Δείτε τα highlights της περσινής τους κόντρας στο τουρνουά ATP 1000 του Μαϊάμι:



Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0