Τένις

Επική «μάχη» με... σαρωτικό Τσιτσιπά κόντρα στον Τόμπσον (1-3 στα σετ) για τους «32» του Αυστραλιανού Open! (video)

Επική «μάχη» με... σαρωτικό Τσιτσιπά κόντρα στον Τόμπσον (1-3 στα σετ) για τους «32» του Αυστραλιανού Open! (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ίδρωσε, κόπιασε και τα έδωσε όλα απέναντι στον Τζόρνταν Τόμπσον, που ήταν άξιος αντίπαλος, και πανηγύρισε την πρόκριση (1-3 στα σετ) στην επόμενη φάση του Αυστραλιανού Open για 6η διαδοχική σεζόν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον Τζόρνταν Τόμπσον στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Open που έκρινε ποιος θα κερδίσει το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης.

Αυτή αποτελεί την τέταρτη συνάντηση μεταξύ των δύο παικτών με τον Έλληνα τενίστα να έχει το προβάδισμα (3-1) με τον Αυστραλό να παίζει ουσιαστικά εντός έδρας.

Η αναμέτρηση διήρκησε 3 ώρες και 48 λεπτά και ανέδειξε νικητή τον Τσιτσιπά με 1-3 στα σετ κερδίζοντας μάλιστα το τελευταίο στο tie break και θα αντιμετωπίσει τον Λουκάς Φαν Ας στον τρίτο γύρο.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να παίρνουν εναλλάξ τα games με τον Τόμπσον να είναι εκείνος που έκανε το break στο έβδομο game και μετά υπερασπίστηκε το σερβίς του για να πάρει τη νίκη με 6-4.

Ο Τσιτσιπάς δεν πτοήθηκε στα δύσκολα και το πάλεψε στο… δραματικό δεύτερο σετ, που κρίθηκε στο tie break με τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί με 8-6 και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να μπαίνει πολύ δυναμικά παίρνοντας 4 σερί games με δύο διαδοχικά break. Ο Τόμπσον δε μπόρεσε να περιορίσει τον σαρωτικό Έλληνα πρωταθλητή που επικράτησε με 6-2 για να κάνει το 2-1 στα σετ.

Τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο εύκολα στο τέταρτο και τελευταίο σετ με τον Στέφανο Τσιτσιπά να φτάνει να προηγείται με 5-3 στα games με τον Τόμπσον να μην τον αφήνει να χαρεί ισοφαρίζοντάς τον σε 5-5 και περνώντας μάλιστα μπροστά με 6-5. Ο Έλληνας τενίστας οδήγησε το σετ σε tie break, κερδίζοντάς το με 6-7.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0