Τένις

Τσιτσιπάς: «Έχω τη ψυχική ηρεμία ενός βετεράνου - Σκέφτομαι διαφορετικά»

Τσιτσιπάς: «Έχω τη ψυχική ηρεμία ενός βετεράνου - Σκέφτομαι διαφορετικά»

Λίγο πριν την πρεμιέρα του ATP Finals ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ότι έχει ωριμάσει ο τρόπος σκέψης του και το πώς αντιλαμβάνεται το παιχνίδι.

Πρεμιέρα στο ATP Finals κάνει το μεσημέρι της Κυριακής (12/11) ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Γιάνικ Σίνερ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας που κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με Νόβακ Τζόκοβιτς, Γιανίκ Σίνερ και Χόλγκερ Ρούνε, μίλησε για τους αντιπάλους του, αλλά και το πόσο ήρεμος και ώριμος αισθάνεται πλέον.

«Ο Γιάνικ παίζει ατρόμητο τένις και κινείται πολύ καλά στο court. Έχει βελτιώσει πολύ την κίνησή του και τη σταθερότητα στα χτυπήματά του. Είναι ένας πολύ αθλητικός παίκτης. Δεν έχει μύες, αλλά δεν είναι βαρύς. Μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε στο court σε λίγα δευτερόλεπτα και οι αντιδράσεις του είναι πολύ καλές. Έχει καλές ικανότητες και ταλέντο».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η φετινή χρονιά τον βοήθησε να καταλάβει ακόμα περισσότερα για το παιχνίδι και τον χαρακτήρα του εντός γηπέδου.

«Έχω τη ψυχική ηρεμία ενός βετεράνου και το νιώθω αυτό να αλλάζει. Ένιωσα αυτή τη μεγάλη αλλαγή φέτος. Έχω αρχίσει να νιώθω και να σκέφτομαι διαφορετικά. Σήμερα το πρωί, πραγματικά σκεφτόμουν πόσο έχω αλλάξει στην προσωπικότητά μου, στον τρόπο που επίσης σκέφτομαι τη ζωή και το τένις. Δεν ξέρω, αν αυτό ωριμάζει ή φτάνει σε μια συγκεκριμένη ηλικία όπου η προοπτική σου αλλάζει κάπως, αλλά σίγουρα ήταν διαφορετική για μένα τους τελευταίους μήνες»

Όσον αφορά για τον Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για το πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεται απέναντι του σ' ένα γήπεδο:

«Ο Νόβακ έχει πολύ έντονη παρουσία όταν τον έχεις απέναντί του και σίγουρα μπορείς να νιώθεις ότι είναι δύσκολο να αποφύγεις αυτή την παρουσία. Έχει πολύ καλή γλώσσα του σώματος και η ψυχική του κατάσταση και η διαύγεια όταν παίζει είναι κάτι που μπορείτε πραγματικά να δείτε ότι είναι πολύ συγκεντρωμένος στο έργο και στο στόχο που κουβαλάει μαζί του. Αυτό είναι κάτι σπάνιο στο τένις και δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορείς να πεις κάτι τέτοιο γι’ αυτούς. Σίγουρα το έχει εντείνει στο παιχνίδι του. Και αυτό είναι κάτι που έχω απορροφήσει και ένιωσα κάθε φορά που τον αντιμετώπισα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0