Τένις

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Αu revoir» στο Παρίσι με εντολή Ντιμιτρόφ! (video)

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Αu revoir» στο Παρίσι με εντολή Ντιμιτρόφ! (video)

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ έβγαλε προσωπικότητα, ξεπέρασε με δυσκολία το εμπόδιο του Στέφανου Τσιτσιπά και έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό, όπου θα συναντήσει έναν εκ των Τζόκοβιτς – Ρούμπλεβ.

Με φόντο το τσεκάρισμα του πρώτου εισιτηρίου για τον μεγάλο αυριανό τελικό, δύο αθλητές που βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα «διασταύρωσαν τα ξίφη» τους στην ημιτελική φάση του Masters 1000 του Παρισιού και πρωταγωνίστησαν σε μία «τιτανομαχία». Το παιχνίδι κρίθηκε στα τρία σετ και ολοκληρώθηκε με θρίαμβο του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο μεν Στέφανος Τσιτσιπάς, προερχόταν από τρεις μεγάλες εμφανίσεις – διαδοχικές προκρίσεις κόντρα σε αθλητές «πρώτης γραμμής», ξεπερνώντας κατά σειρά τα εμπόδια των Φέλιξ Οζιέ – Αλιασίμ, Σάσα Ζβέρεβ και Κάρεν Χατσάνοφ. Ο δε, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, είχε επίσης διαγράψει μία αξιοσημείωτη πορεία στην διοργάνωση, έχοντας αφήσει εκτός κατά σειρά τους Ντανίλ Μεντβέντεβ, Αλεξάντερ Μπούμπλικ και Χουμπέρτ Χουρκάτς.


Ο Βούλγαρος ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση, σπάζοντας «με το καλημέρα» το σερβίς του Στέφανου και φτάνοντας με σχετική ευκολία στην κατάκτηση του πρώτου σετ με σκορ 6 – 3. Το δεύτερο σετ υπήρξε πιο αμφίρροπο και ανταγωνιστικό με τους δύο αθλητές να δίνουν μεγάλες μάχες στο τερέν, πρωταγωνιστώντας σε εκπληκτικά ράλι και τον Βούλγαρο να απειλεί διαρκώς το σέρβις γκέιμ του Στέφανου. Οι δύο τενίστες προστάτευσαν το σερβίς τους και έφτασαν ως το 6 – 6. Σε εκείνο το σημείο, ένας άλλος Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε και κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο τάι μπρέικ, όπου με μεγάλα χτυπήματα και συνολικό σκορ 7 – 1 έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία.


Η εξέλιξη του τρίτου και τελευταίου σετ ακολούθησε το μοτίβο του δευτέρου (σετ), με τους δύο αθλητές να προστατεύουν το σερβίς τους. Σε αυτό ακριβώς το σημείο του παιχνιδιού, ο Ντιμιτρόφ φανέρωσε τα πρώτα σημάδια κόπωσης, κάνοντας συνεχώς αβίαστα λάθη και προσφέροντας στον Στέφανο τις πρώτες ευκαιρίες για μπρέικ. Τα φοβερά χτυπήματα του Βούλγαρου ωστόσο, τον έβγαλαν από τη δύσκολη θέση και το σετ οδηγήθηκε εκ νέου στο τάι μπρέικ. Αυτή τη φορά όμως, ο Ντιμιτρόφ ήταν εκείνος που προηγήθηκε με σκορ 5 – 0 χτίζοντας ένα σαφές προβάδισμα νίκης. Η αντίδραση του Τσιτσιπά δεν ανησύχησε τον Βούλγαρο, ο οποίος έκλεισε το τάι μπρεικ με 7 – 3 «σφραγίζοντας» τον θρίαμβο και το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικ


Ο 25χρονος τενίστας, ο οποίος ωστόσο έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στην τελευταία διοργάνωση της χρονιάς, το Nitto, θα μείνει με την πικρία, καθώς θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα πολύ σημαντικό τρόπαιο, το δεύτερο της σεζόν.

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0