Τένις

Σάκκαρη - Ντολχάιντ: Το… ηφαίστειο που ξυπνά και η ειδήμων του διπλού που αναρριχάται και την απειλεί! (video)

Σάκκαρη - Ντολχάιντ: Το… ηφαίστειο που ξυπνά και η ειδήμων του διπλού που αναρριχάται και την απειλεί! (video)

«Νιώθω συναισθήματα που είχα να αισθανθώ για καιρό» δήλωσε - φορώντας ένα πλατύ χαμόγελο - η Μαρία Σάκκαρη μετά την πρόκρισή της στον τελικό του 1000αριου στη Γουαδαλαχάρα. Ένα κορίτσι που δεν τα παράτησε, μία αθλήτρια τοπ επιπέδου που δείχνει να τα βρίσκει με τον εαυτό της. Ποια είναι όμως η Καρολάιν Ντολχάιντ, άσημη παίκτρια στο μονό και έξπερ του διπλού που θέλει να της κλέψει τη… χαρά?

Σχετικά Άρθρα

Έχουν δεν έχουν περάσει 25 μέρες από το… ξέσπασμα της Μαρίας Σάκκαρη μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της από την πρεμιέρα του US Open. Μία ήττα που ήρθε να φορτωθεί σαν μια πελώρια πέτρα στην ήδη - συναισθηματικά - φορτωμένη της καμπούρα.

«Νιώθω ότι ντροπιάζω τους Έλληνες» δήλωνε απερίφραστα σε εκείνη τη χιλιοπαιγμένη συνέντευξη Τύπου η Μαρία, ούσα φανερά σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Όλα αυτά για μία αθλήτρια που φιγουράρει σταθερά στο Top-10 του κόσμου τα τελευταία χρόνια και που μόνη της, με την προσπάθειά της και το ταλέντο της, ανέβασε τις προσδοκίες. Πρώτα για εκείνη και έπειτα για όλους τους άλλους.

Τα βουρκωμένα της μάτια μετά το σοκαριστικό αποκλεισμό από τη Μαράσοβα έδειχναν τη «γυμνή αλήθεια». Μα πάνω απ’ όλα ένα βάρος. Ένα ξέσπασμα που έπρεπε να βγάλει από μέσα της, να πιάσει… πάτο όπως πόσταρε η ίδια λίγες μέρες αργότερα, για να θυμηθεί ποια είναι. Το λόγο που παίζει τένις και την περηφάνεια που έχουν νιώσει οι Έλληνες με τις επιτυχίες της. «Μην ξεχνάτε να αγαπάτε τον εαυτό σας» ήταν η… κατακλείδα του μηνύματος της Σάκκαρη στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram. Και εκείνη, πρώτη απ’ όλους, είπε να το κάνει πράξη. Ιδού τα αποτελέσματα.

 

 

Η Μαρία στη σκληρή επιφάνεια της Γουαδαλαχάρα, εκεί που αισθάνεται δεύτερο «σπίτι» της όπως τόνισε, θυμίζει την ηρωίδα εκείνη που είναι βγαλμένη από τις πιο ένδοξες μέρες του βιβλίου της ζωής της. Μεστή, αποφασιστική, άθραυστη. Από τις 20 του Σεπτέμβρη και σε κάθε ελληνικό ξημέρωμα (διαφορά ώρας), το επερχόμενο Νο6 του κόσμου (άλμα τριών θέσεων) τελειώνει τις αντιπάλους της στο… άψε σβήσε. Χωρίς να χάσει σετ αλλά και χωρίς να χρειαστεί το tie break, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δείχνει να βρίσκει τον παλιό καλό της εαυτό και η «αεράτη» επικράτηση επί της Γκαρσία - αθλήτρια τοπ επιπέδου - με bagel μάλιστα, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Η Γουαδαλαχάρα φαίνεται πως λειτουργεί σαν… παυσίπονο στις ανοιχτές πληγές της Σάκκαρη. Με το Σαν Ντιέγκο και την ήττα στις λεπτομέρειες στα προημιτελικά να έχει μεσολαβήσει του αμερικανικού Όπεν, η Μαρία φαίνεται πως έχει δουλέψει αρκετά μέσα της, πνευματικά. Άλλωστε, αυτό αποτελούσε πάντα το τροχοπέδη της στο δρόμο προς το πάνθεον και την κορυφή των κορυφών. Το μυαλό της. Και τουλάχιστον μέχρι αποδείξεως του εναντίου, δείχνει να τα έχει βρει στο Μεξικό με αυτό.

Καρολάιν Ντολχάιντ: Η Αμερικανίδα εξπέρ των διπλών και η βδομάδα σαν... παραμύθι!

Ακόμα και οι συνεπείς της «κίτρινης θεάς» στο μονό, πιθανότατα δεν μπορούν να κάνουν αυτομάτως τη σύνδεση στον ήχο του ονόματός της με τη μορφή της. Ωστόσο η 25χρονη Αμερικανίδα, Νο 111 του κόσμου στο μονό, μόνο άγνωστη δεν είναι στους κύκλους του διπλού.

Η Καρολάιν Ντολχάιντ μετράει ήδη ένα τίτλο καριέρας στο Μοντερέι, ζευγάρι με την Μουχαμάντ, ενώ η δεξιόχειρας τενίστρια έφτασε μέχρι τα… πρόθυρα του Top-20 στο διπλό το Μάιο του 2022.

Η έφεσή της παίζοντας με συμπαίκτρια αποτυπώνεται περίτρανα στο σχεδόν διπλάσιο αριθμό νικών συγκριτικά με τις ήττες της συνολικά στο Tour (138/78) αλλά και φυσικά στους 4 τελικούς που έχει φτάσει και τους ισάριθμους ημιτελικούς σε grand slam (Wimbledon 2021, 2023) και US Open (2019, 2022).

Όσον αφορά τη single καριέρα, το τελευταίο εμπόδιο της Σάκκαρη πριν την δεύτερη κούπα του επαγγελματικού της βίου, παίζει το καλύτερο τένις της ζωής της. H Καρολάιν Ντολχάιντ με την πορεία της μέχρι τον τελικό της Γουαδαλαχάρα έχει ήδη εξασφαλίσει την είσοδό της στο Top-50 για πρώτη φορά (Νο. 42 για την ακρίβεια) και σε περίπτωσή - απευκταία - που γίνει και… βασίλισσα στο Μεξικό, θα χτυπήσει την πόρτα της 30αδας (Νο29) σε ένα απίστευτο ντεμαράζ θέσεων.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0