Τένις

Σάκκαρη για... φίλημα, έτοιμη για την κούπα στη Γουαδαλαχάρα!

Σάκκαρη για... φίλημα, έτοιμη για την κούπα στη Γουαδαλαχάρα!
«Διαστημική» η Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά του 1000αριου τουρνουά της Γουαδαλαχάρα, έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Καρολίν Γκαρσία (6-3, 6-0), θυμήθηκε τον παλιό καλό της εαυτό και θα παίξει για τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της.
Μία Μαρία Σάκκαρη βγαλμένη από τις πιο ανθεκτικές και συνάμα εντυπωσιακές σελίδες στο... βιβλίο της καριέρας της, ένα βήμα πριν την κούπα στη Γουαδαλαχάρα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν σαρωτική απέναντι στην Καρολίν Γκαρσία (6-3, 6-0) για τα ημιτελικά του 1000αριού τουρνουά στο Μεξικό και πλέον ετοιμάζεται κόντρα στο Νο111 του κόσμου, Καρολίν Ντολχάιντ, να φτάσει στη δεύτερη κατάκτηση τίτλου στην καριέρα της (η πρώτη και τελευταία στην Ουάσινγκτον). Με την ελπίδα η κατάληξη να είναι διαφορετική σε σχέση με αυτή που είχε με τη συμπατριώτισά της στον περσινό τελικό, Τζέσικα Πεγκούλα.

Με τόσα αβίαστα λάθη, πως να χάσει;

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιζε στα... κόκκινα από την αρχή του αγώνα, αγγίζοντας όμως το τέλειο. Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε μόλις 7 αβίαστα λάθη, τα λιγότερα που είχε φέτος σε ματς στο Tour και έτσι η νίκη ήρθε πολύ φυσιολογικά. Για ένα ακόμα ματς στη Γουαδαλαχάρα, η Μαρία δεν έχασε ούτε σετ και εξασφάλισε το Νο8 της Παγκόσμιας κατάταξης, μπαίνοντας γερά στο κόλπο για το WTA Finals.

Αγωνιστικά, η Σάκκαρη βρέθηκε στο πρώτο game αντιμέτωπη με break, παρόλα αυτά το μεγάλο της ποσοστό στα πρώτα σερβίς την... έσωσε (7/8) και έτσι έκανε το 1-0. Η Γκαρσία απάντησε με τρεις άσους και 1-1, όμως η Σάκκαρη, αφού κράτησε το σερβίς της, βρήκε νωρίς το break που ήθελε για να απελευθερωθεί (τρία break point, εκμεταλλεύετηκε το τελευταίο). Το γεγονός αυτό έφερε αυτοπεποίθηση στη Μαρία που συνέχισε με love game για το 4-1, τελειώνοντας ουσιαστικά το σετ εκεί.

Στο δύτερο σετ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος, η τακτική της Γαλλίδας να πιέσει περισσότερο ανεβαίνοντας στο φιλέ δεν λειτούργησε, αντίθετα έδωσε αυτοποεποίθηση στη Σάκκαρη μέσα από τις επιστροφές της και ξεκινώντας με break δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό της. Ακόμα και το διπλό break point της Γκαρσία πέρασε ανεκμετάλλευτο για το 2-1, που έγινε 3-0, με την Ελληνίδα να κάνει το 4ο bagel της καριέρας της κόντρα σε παίκτρια του Top20.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0