Τένις

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Το τένις δοξάστηκε σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της Ελλάδας»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Το τένις δοξάστηκε  σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της Ελλάδας»
«Σκασμένος» παρά την υπερπροσπάθεια έδειχνε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τέλος του αγώνα με τον Μόλτσαν ενώ μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου δεν έψαξε δικαιολογίες.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε σχεδόν έξι ώρες στο κορτ του Παναθηναϊκού Σταδίου, παίζοντας δύο αγώνες στη δεύτερη ημέρα της συνάντησης της Εθνικής ομάδας με την Σλοβακία για το World Group του Davis Cup. Ωστόσο, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 3-1. Τα εύσημα ανήκουν στους 11.000 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου, δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Μετά το τέλος της συνάντησης και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ζητήθηκε από τον Στέφανο Τσιτσιπά να βάλει έναν τίτλο για όλα όσα έζησε αυτό το διήμερο στην «καρδιά» της Αθήνας. Εμφανώς καταβεβλημένος από την μεγάλη του προσπάθεια, είπε συγκινημένος: «Το τένις δοξάστηκε σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της Ελλάδας».  Να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που το Παναθηναϊκό Στάδιο φιλοξένησε αγώνες τένις. Η εικόνα του δε, ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, διαφημίζοντας την Ελλάδα.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας, το διπλό, αγωνίστηκαν μαζί ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς απέναντι στους Lukas Klein και Igor Zelenay. Μετά από 2 ώρες και 12 λεπτά, οι Σλοβάκοι επικράτησαν με 6-3, 6-7(5), 6-3 και πήραν το προβάδισμα στη συνάντηση με 2-1 νίκες, καθώς το Σάββατο οι δύο ομάδες είχαν πετύχει από μία νίκη. 

Μετά από διακοπή 30 λεπτών ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στο κορτ για να αντιμετωπίσει τον Alex Molcan, στον τέταρτο αγώνα της συνάντησης. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε το πρώτο σετ με 6-7 (6), κατέκτησε το δεύτερο με 6-4, αλλά ο Μolcan πήρε το τρίτο με 6-3, χαρίζοντας στη Σλοβακία την πρόκριση.

Όταν ρωτήθηκε για την κούραση κα ιτον ρόλο που έπαιξε αυτή, ο Στέφανος δήλωσε ότι: «Το περίμενα ότι θα συμβεί αυτό με τα back to back παιχνίδια. Ηξερα ότι δεν θα είναι εύκολο. Η Σλοβακία είναι ψηλότερα από εμάς στην κατάταξη και σαν σύνολο. Ηξερα ότι έπρεπε να παίξω τρία ματς στο διήμερο, οπότε η κούραση δεν είναι δικαιολογία. Νοητικά ήμουν έτοιμος για να παίξω τρία ματς. Δεν έβγαλα το τένις που ήθελα να δείξω στην ομάδα μου και τον κόσμο. Είμαι απογοητευμένος γιατί ήρθα εδώ για την πρόκριση. Το σημαντικότερο ήταν ψυχολογικά να κερδίσουμε το διπλό, γιατί θα μου έδινε ώθηση να βγάλω περισσότερη ενέργεια στο απλό. Δεν είναι ότι ένιωσα πίεση, αλλά σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να έχεις προβάδισμα για να νιώσεις λιγότερο βάρος πάνω σου. Συνεχίζουμε ελπίζοντας στο μέλλον για καλύτερους αγώνες».

Η συνάντηση της Εθνικής Ελλάδας με την Σλοβακία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.    

Η Εθνική μας ομάδα και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΟΑ ευχαριστούν την ITF και όλους όσοι υποστήριξαν τη διοργάνωση. 

Η ΕΦΟΑ θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους τους Χορηγούς του DAVIS CUP 2023, που ήταν οι: VW (Εθνικός Χορηγός), FILA (Επίσημος Υποστηρικτής Ρουχισμού Εθνικής), Babolat (Επίσημη Μπάλα διοργάνωσης), HOWDEN, Dimello, LΥΤΤΟS Beach Hotel, & NANA Golden Beach Hotel

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0