Τένις

Ελλάδα - Σλοβακία 1-3: Κατάθεση ψυχής από τον Στέφανο Τσιτσιπά όμως στο τέλος... άδειασε! (video)

Ελλάδα - Σλοβακία 1-3: Κατάθεση ψυχής από τον Στέφανο Τσιτσιπά όμως στο τέλος... άδειασε! (video)
Η 5ωρη κατάθεση ψυχής και σώματος του Στέφανου Τσιτσιπά κάτω από τον αθηναϊκό ήλιο που έκαιγε την Κυριακή (17/9) δεν ήταν αρκετή για την ελληνική ομάδα, η οποία ηττήθηκε από την πιο πλήρη - και ξεκούραστη - Σλοβακία, μένοντας εκτός συνέχειας του Davis Cup.
Η υπερπροσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά δεν ήταν αρκετή στην ελληνική ομάδα για να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση στα playoffs του Davis Cup. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας που αγωνίστηκε και στο διπλό με τον αδερφό του Πέτρο, έμεινε περισσότερες από 5 ώρες στο court όμως απέναντι στον Άλεξ Μόλτσαν λύγισε 6-7 (6), 6-4, 3-6, με την Εθνική ομάδα να μένει εκτός συνέχειας στο Davis Cup.

Ο... εφιάλτης των χαμένων tie breaks έκανε και πάλι την εμφάνισή του νωρίς στο παιχνίδι με τον Στέφανο να έχει την ευκαιρία να σπάσει το σερβίς του αντιπλάου του στο 2-1 όμως ο αριστερόχειρας Μολτσάν, έπειτα από τρεις ισοπαλίες έκανε το 2-2.

Οι δυο τους κράτησαν τα σερβίς τους για να έρθει η φορά του Σλοβάκου αυτή τη φορά να πάρει προβάδισμα σε σερβίς του Στέφανου και τον Τσιτσιπά να απαντά με το «ίδιο νόμισμα» (4-4).

Οι δυο τους πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το tie-break με τον Έλληνα πρωταθλητή να δείχνει ικανός να το «καθαρίσει» (4-2, 5-3). Ο Μόλτσαν όμως με τρεις σερί πόντους γύρισε την εις βάρους του κατάσταση στο πιο κρίσιμο σημείο, κατακτώντας το πρώτο σετ με 7-6 (6).

Το πολυανεμενόμενο break ήρθε με το... καλημέρα στο δεύτερο σετ. Παρόλα αυτά και αφού ο Στέφανος κατάφερε να «σβήσει» τρεις προσπάθειες του Μόλτσαν, ο Σλοβάκος απάντησε, ο Τσιτσιπάς δεν είχε πει τον τελευταίο του λόγο, προσπέρασε και παρά την κούραση άφησε τα πάντα ανοιχτά.

Στο τρίτο σετ και αφού οι δυο τους βάδιζαν μαζί μέχρι το 3-3, το... ρεζερβουάρ του Στέφανου έμεινε από βενζίνη, ο 26χρονος Σλοβάκος έκανε το καθοριστικό break και έκλεισε με τα μπαλάκια στις τσέπες του τη δουλειά για την εθνική του ομάδα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0