Τένις

Μήνυμα πρόκρισης του Τσιτσιπά σε 9.000 θεατές στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Μήνυμα πρόκρισης του Τσιτσιπά σε 9.000 θεατές στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Δείχνοντας την ποιότητά του στους κρίσιμους πόντους, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έστειλε μήνυμα πρόκρισης ενώπιον 9.000 θεατών στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην πρώτη ημέρα της συνάντησης της Εθνικής Ελλάδας με τη Σλοβακία για το World Group I του Davis Cup.

Οι δύο ομάδες πέτυχαν από μία νίκη στους αγώνες της πρώτης ημέρας και όπως γίνεται αντιληπτό, οι αγώνες της Κυριακής (ώρα έναρξης 11.00) αποκτούν τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς θα κρίνουν τον νικητή της συνάντησης.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας, ο Αλέξανδρος Σκορίλας (No 766 στον κόσμο) είχε δύσκολο έργο απέναντι στον Alex Molcan (Νο 113) και ηττήθηκε με 6-1, 6-1. «Δεν υπήρχε άγχος. Το πρώτο σετ κρίθηκε σε κάποια μπρέικ που εγώ δεν έκανα και τα έκανε αυτός. Ήταν σίγουρα πιο έμπειρος, πιο προσγειωμένος στους κρίσιμος πόντους και έπαιξε πιο αποτελεσματικά σε σχέση με εμένα. Δεν πρόλαβα να επιβάλλω το παιχνίδι μου, αλλά συνεχίζουμε».

Ο δεύτερος αγώνας είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης) έχασε το πρώτο σετ με 6-7(3) από τον Lukas Klein (Νο 149). Και το δεύτερο σετ οδηγήθηκε σε τάι-μπρέικ, με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να είναι αποτελεσματικός στους κρίσιμους πόντους και να ισοφαρίζει το σκορ, κατακτώντας το σετ με 7-6(5). Στο τρίτο σετ, ο Τσιτσιπάς επέβαλε πλήρως το παιχνίδι του και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να αμφισβητήσει την κυριαρχία του. Όταν προηγήθηκε με 4-0, ο Klein αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

«Ευχαριστώ τους πάντες για τη σημερινή προσπάθεια. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα και ένιωσα τον κόσμο να εμπλέκεται στο ματς. Είχα πολλές αποτυχημένες απόπειρες να κλείσω με μπρέικ. Η ενέργεια του κόσμου με ξεσήκωσε πραγματικά», τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Και πρόσθεσε: «Τόσο πάθος χρειαζόμαστε σαν ομάδα και αύριο μαζί να κοπιάσουμε για να φέρουμε το αποτέλεσμα. Σαν Έλληνες έχουμε συνηθίσει τον καιρό. Για μένα ήταν πλεονέκτημα. Είχα αυτοπεποίθηση ότι θα τα βγάλω πέρα. Σε φυσική κατάσταση ήμουν πολύ καλός».

tsitsi.jpg

Τον απολογισμό της πρώτης ημέρας της συνάντησης έκανε ο διευθυντής των αγώνων, Αλέξης Ζητρίδης: «Αρχικώς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Εθνικής ομάδας και την στήριξε έμπρακτα με την παρουσία του στις εξέδρες. Οι υπέροχες εικόνες από το Παναθηναϊκό Στάδιο ταξιδεύουν ήδη σε όλον τον κόσμο και διαφημίζουν τη χώρα μας. Χρειάστηκε να εργαστεί μεθοδικά και επί σειρά ημερών μία ομάδα ανθρώπων, ώστε να βγει αυτό το αποτέλεσμα και τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω. Είμαι βέβαιος πως την Κυριακή, με την παρουσία τους στις εξέδρες, οι θεατές θα δώσουν ώθηση στην Εθνική μας, προκειμένου να φθάσει σε μία ιστορική επιτυχία».

Μετά από επιθυμία των μελών της ελληνικής ομάδας, η ΕΦΟΑ κινήθηκε άμεσα προς την εταιρία «Χοντουμάδης» που είχε εγκαταστήσει τα άσπρα καθίσματα στις δύο προσωρινές εξέδρες του Παναθηναϊκού Σταδίου και αντικαθίστανται με μπλε.

Το πρόγραμμα της Κυριακής θα αρχίσει στις 11 το πρωί, με τη διεξαγωγή του διπλού και θα ακολουθήσουν τα δύο μονά. Η συνάντηση της Εθνικής Ελλάδας με την Σλοβακία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Η ΕΦΟΑ καλεί την οικογένεια του ελληνικού τένις να είναι παρούσα την Κυριακή στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να ενισχύσει την Εθνική ομάδα στους αγώνες με αντίπαλο τη Σλοβακία.

Τα ημερήσια εισιτήρια ορίστηκαν σε 10, 20 και 100 ευρώ, διαχωρισμένα σε τρεις ζώνες. Η πώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται από την VIVA. Η Εθνική μας ομάδα και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΟΑ ευχαριστούν την ITF και όλους όσοι υποστηρίζουν τη διοργάνωση.

Η ΕΦΟΑ θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους τους Χορηγούς του DAVIS CUP 2023, που είναι οι: VW (Εθνικός Χορηγός), FILA (Επίσημος Υποστηρικτής Ρουχισμού Εθνικής), Babolat (Επίσημη Μπάλα διοργάνωσης), HOWDEN, Dimello, LΥΤΤΟS Beach Hotel, & NANA Golden Beach Hotel.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0