Τένις

Μεντβέντεφ – Τζόκοβιτς 0-3: Και το US Open ανήκει στον «Νόλε» - Στους 24 οι major τίτλοι του! (video)

Μεντβέντεφ – Τζόκοβιτς 0-3: Και το US Open ανήκει στον «Νόλε» - Στους 24 οι major τίτλοι του! (video)

Δεν έχει αντίπαλο ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ακόμα και απέναντι σε έναν εκπληκτικό τενίστα που καταλαμβάνει την 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 σετ, στον τελικό του US Open. Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ πίεσε τον Σέρβο κατά τα πρώτα games, αλλά στη συνέχεια ο… ατσάλινος «Νόλε» καθάρισε κατακτώντας τον 24ο τίτλο της καριέρας του.

 


Στην αρχή του ματς ο Μεντβέντεφ πίεσε πολύ τον Σέρβο στο σερβίς αλλά εκείνος αντέδρασε και προηγήθηκε γρήγορα με 3-0. Ο Ρώσος μείωσε σε 4-1 αλλά ήταν αργά διότι ο αντίπαλός του είχε βρει ρυθμό και έκλεισε εύκολα το πρώτο σετ κάνοντας το 1-0.

Στη συνέχεια οι δύο φιναλίστ έδωσαν ρεσιτάλ πηγαίνοντας χέρι – χέρι στα games. Ο Τζόκοβιτς προηγούνταν αλλά ο Μεντβέντεφ ακολουθούσε μειώνοντας κάθε φορά. Μετά το Νο.3 της κατάταξης είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει έχοντας πάρει ένα μικρό προβάδισμα , ωστόσο ο «Νόλε»  έκανε ένα σερί τριών πόντων «κλειδώνοντας» και το δεύτερο σετ.

Το τρίτο σετ ήταν περίπατος για τον Σέρβο πρωταθλητή, ο οποίος με τέσσερις διαδοχικούς πόντους έφτασε σε break και παρά την προσπάθεια του αντιπάλου του να μειώσει, εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό σερβίς του παίρνοντας τη νίκη με 3-0.

Ο Τζόκοβιτς στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του στη διοργάνωση έχει κατατροπώσει τους αντιπάλους του ακριβώς με το ίδιο σκορ. Ασταμάτητος πλέον, έφτασε τους 24 τίτλους σε Grand Slam, έχοντας μάλιστα γίνει ο γηραιότερος πρωταθλητής στην ιστορία του US Open.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0