Τένις

US Open: Η «κατάρα» συνεχίζεται – 15 χρόνια και ο τίτλος υπερασπίζεται με τα… κιάλια!

US Open: Η «κατάρα» συνεχίζεται – 15 χρόνια και ο τίτλος υπερασπίζεται με τα… κιάλια!

Το κατόρθωμα σπουδαίο όμως και το τίμημα δεν πάει πίσω. Ο Κάρλος Αλκαράθ, νικητής στη Νέα Υόρκη τo 2022 έμεινε εκτός τελικού, δίνοντας συνέχεια στα… μάγια όσων παίζουν για το repeat.

«Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση» πόσω δε μάλλον όταν αυτή έχει διάρκεια στο χρόνο εδώ και μία δεκαπενταετία. Και το «παιδί-θαύμα» του τένις, Κάρλος Αλκαράθ φρόντισε να επιβεβαιώσει – δυστυχώς για εκείνον – την πολυξακουσμένη ρήση. Υπαίτιος για αυτή τη χρονική ακολουθία που κρατάει από το 2008, ο Δανιήλ Μεντβέντεφ, ο οποίος επέστρεψε στα υψηλά του στάνταρ και το έπραξε εμφατικά στα γήπεδα της Νέας Υόρκης.

Σε ένα ατομικό άθλημα όπως η αντισφαίριση, τα περιθώρια λάθους στενεύουν και η… κακή μέρα «πληρώνεται». Δεν υπάρχουν οι συμπαίκτες που θα παίξουν και για σένα και ίσως αυτό είναι αρκετό. Η ανεπάρκεια της εκάστοτε ημέρας/βραδιάς/διοργάνωσης τιμωρείται και σπανίως αν όχι ουδέποτε, σώζεται. Και το τένις δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα παρότι ο 20ος αιώνας έχει βγάλει τρεις αθλητές «μύθους».

Το διαφαινόμενο ζευγάρι για τη διεκδίκηση της κορυφής, Τζόκοβιτς – Αλκαράθ, «έσπασε» τα ξημερώματα του Σαββάτου (9/9) στο αμερικανικό Όπεν ελέω ρωσικής παρεμβολής. Ο εξαίρετος Δανιήλ Μεντβέντεφ βροντοφώναξε «παρών» και απέτρεψε την επανάληψη του τελικού του Wimbledon, ανασύροντας μνήμες 2021. Τότε που ο Ρώσος έκαμψε την αντίσταση του Νόλε και κατέκτησε το πρώτο και τελευταίο μέχρι στιγμής Grand Slam της καριέρας του. Η εξέλιξη αυτή όμως είχε και σημειολογική πορεία διευρύνοντας ένα… τρελό σερί.

Από το 2008 και την υπεράσπιση των κεκτημένων του μέχρι το τελευταίο εμπόδιο (έκανε τελικά το repeat) από το Ρότζερ Φέντερερ, κανένας άλλος νικητής της προηγούμενης σεζόν δεν έφτασε να παίζει για το back-to-back. Εν ολίγοις, η προσπάθεια διαφύλαξης των όσων με κόπο πέτυχαν, βρίσκουν… τοίχο την αμέσως επόμενη χρονιά. Μέσα σε αυτή τη 15ετία, δέκα διαφορετικοί αθλητές αποπειράθηκαν να κρατήσουν τα σκήπτρα τους όμως η πορεία τους τερματίστηκε πριν το τελευταίο βήμα και τον τελικό. Στατιστικό που αποδεικνύει περίτρανα και την ανταγωνιστικότητα του αμερικανικού τουρ.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0