Τένις

Τσιτσιπάς: «Τέτοιοι δυνατοί αντίπαλοι μπορούν να με κάνουν καλύτερο»

Τσιτσιπάς: «Τέτοιοι δυνατοί αντίπαλοι μπορούν να με κάνουν καλύτερο»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «καθάρισε» τον Σεμπαστιάν Όφνερ με 3-0 σετ και θα βρεθεί στις «8» του Roland Garros απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ.

Στην πνευματική συγκέντρωση που είναι απαραίτητη στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση με τον Όφνερ.

Το γεγονός ότι δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του ο Έλληνας τενίστας το «χρεώνει» στην πνευματική του δύναμη. Αυτή είναι και η γενικότερη φιλοσοφία του Τσιτσιπά που θα αντιμετωπίσει τον Αλκαράθ στους «8» του Roland Garros.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Όπως πάντα, θέλω να συγχαρώ τον Σεμπάστιαν για την καταπληκτική το πορεία. Σωματικά αισθάνομαι ότι δεν είναι ποτέ εύκολο κάτι τέτοιο, έχω βρεθεί και εγώ σε παρόμοια θέση. Μου αρέσει η φιλοσοφία του, ανταποκρίθηκε, έκανε δύσκολα τα πράγματα για εμένα. Τέτοιοι δυνατοί αντίπαλοι μπορούν να με κάνουν καλύτερο».

Γιατί έδειξε το μυαλό του: «Πνευματική δύναμη. Ας αποδώσουμε τα εύσημα πρώτα στον Βαβρίνκα γι' αυτή την κίνηση».

Για την πνευματική συγκέντρωση κατά τη διάρκεια του σημαντικού αυτού τουρνουά: «Καθημερινά έχουμε πολύ τένις. Κάνουμε προπονήσεις με όνειρο να παίξουμε σε grand slams, σωματικά πρέπει να είσαι έτοιμος. Είναι σημαντικό να είσαι απασχολημένος λίγο έξω από το τένις κατά τη διάρκεια του τουρνουά, να πάρεις λίγο χρόνο. Σημαντικό να αποσυνδέεσαι, το Παρίσι προσφέρεται. Ακούω πολλή μουσική, ας το κρατήσουμε γι' άλλη φορά».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0