Τένις

Τσιτσιπάς - Όφνερ 3-0: «Ψέκασε, σκούπισε» και πέρασε στα προημιτελικά του Roland Garros ο Στέφανος!

Τσιτσιπάς - Όφνερ 3-0: «Ψέκασε, σκούπισε» και πέρασε στα προημιτελικά του Roland Garros ο Στέφανος!
Και τώρα... Αλκαράθ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ένα υποδειγματικό ματς απέναντι στον Σεμπάστιαν Όφνερ, τον «καθάρισε» με 3-0 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε υποψιασμένος στο Παρίσι απέναντι στην... έκπληξη του τουρνουά, Σεμπάστιαν Όφνερ, ήταν σοβαρός και χωρίς να δυσκολευτεί (εκτός του πρώτου σετ) προκρίθηκε στην 8αδα του Roland Garros. Πλέον, ο Έλληνας πρωταθλητής ετοιμάζεται για μια ματσάρα με τον Αλκαράθ με φόντο τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Τα ελάχιστα αβίαστα λάθη του, 12 στον αριθμό εκ των οποίων κανένα στο 2ο, του έδωσαν τη νίκη.
Στο πρώτο σετ τα βρήκε μονάχα... σκούρα το Νο 5 της Παγκόσμιας κατάταξης, βρισκόμενος μάλιστα με το «καλημέρα» να ψάχνει break. Αυτό το βρήκε στο 6ο game του αγώνα και εκμεταλλευόμενος τα λάθη του αντιπάλου του, ισοφάρισε το σετ σε 3-3. 

Οι δυο τους πήγαιναν χέρι-χέρι με τον Τσιτσιπά να έχει την ευκαιρία μάλιστα να «κλείσει» το πρώτο σετ στο 6-4, όμως ο Αυστριακός έσβησε το διπλό set point και έμεινε ζωντανός. Εν τέλει, ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε το tie-break και όντας ψύχραιμος σε αυτό, πήρε προβάδισμα.
Στο δεύτερο σετ, Τσιτσιπάς και Όφνερ κράτησαν στην αρχή τα σερβίς τους, μέχρι ο Στέφανος να κάνει το κρίσιμο break για το 4-2 και να μην ξανακοιτάξει... πίσω. Στο σετ αυτό το Νο5 του Ranking έπαιξε εντυπωσιακό τένις, όντας αλάνθαστος και μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του.

Ο σοβαρός Τσιτσιπάς είχε πάρει... φόρα, ο Όφνερ παραδόθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου του και με bagel, προκρίθηκε στους «8». Εκεί θα βρει τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, βάσει κατάταξης και καλείται να υπερβεί εαυτόν αν θέλει να φτάσει ξανά ένα βήμα πριν το μεγάλο τελικό του Γαλλικού Όπεν.
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0