Τένις

Σπάει όλα τα κοντέρ στο Roland Garros ο Τζόκοβιτς - 14ος σερί προημιτελικός και... συνεχίζει! (video)

Σπάει όλα τα κοντέρ στο Roland Garros ο Τζόκοβιτς - 14ος σερί προημιτελικός και... συνεχίζει! (video)

 Άγνωστη παραμένει η λέξη έκπληξη για τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα χωμάτινα κορτ του Παρισιού, με τον Σέρβο άσο να κλείνει για 14η (!) συνεχόμενη φορά θέση στα προημιτελικά του τουρνουά. Μεταξύ άλλων, έχει ξεχάσει τι σημαίνει να χάνεις σετ το Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είναι ο βασιλιάς της χωμάτινης επιφάνειας και του Γαλλικού Όπεν, όχι. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ύψιστη ύβρις προς τον αεικίνητο Ραφαέλ Ναδάλ που έχει μετατρέψει το Roland Garros σε one man show όλα αυτά τα χρόνια. Είναι όμως πάντοτε πιστός στο ραντεβού του, συνεπής με τα προημιτελικά. Παρών όταν ο κλοιός σφίγγει.

Ο Σέρβος τενίστας πέρασε στο… άψε σβήσε στους «8» του Roland Garros και για τη διοργάνωση του 2022-23, ξεπερνώντας εύκολα το εμπόδιο του Περουβιανού, Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας και δίνοντας συνέχεια σε αρκετά εντυπωσιακά σερί.

Ο Νόλε έφτασε με αυτή τις 18 σερί σε Grand Slams, έχοντας χάσει φέτος σε Australian Open και Γαλλικό Όπεν, μονάχα ένα (!) σετ και κερδίσει 33. Απίθανος Νόβακ Τζόκοβιτς. Δεν σταματάει όμως εκεί.

Ο φοβερός και τρομερός Σέρβος άσος με την πρόκρισή του αυτή στα προημιτελικά έφτασε τις 14 συνεχόμενες τουλάχιστον στο σημείο αυτό του τουρνουά. Με λίγα λόγια από το 2010 όταν και η πορεία του τερματίστηκε στα προημιτελικά από τον Γιούργκεν Μέλτσερ, ο Τζόκοβιτς προχωρά τουλάχιστον μέχρι την 8αδα.

Βέβαια με τον άνθρωπο-μηχανή (Ναδάλ) παρόντα, μόλις δύο φορές έχει φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής παρόλα αυτά οι 14 παρουσίες του μέχρι τα προημιτελικά του σπουδαιότερου και πιο ιστορικού τουρνουά σε clay court δείχνει τη σταθερότητά του.

Φυσικά, είναι ο πρώτος και τελευταίος που έχει φτάσει σε διψήφιο αριθμό συνεχόμενων παρουσιών σε τόσο προχωρημένο στάδιο στα γήπεδα του Παρισιού. Το αμέσως προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ του τουρνουά είναι από τον Ρότζερ Φέντερερ (9 σερί φορές). Ο πιο «Εγγλέζος» στα γαλλικά ραντεβού της ιστορίας.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0