Τένις

Τσιτσιπάς: Επιδόσεις καλύτερες και από του... Φέντερερ στα χώματα του Παρισιού!

Τσιτσιπάς: Επιδόσεις καλύτερες και από του... Φέντερερ στα χώματα του Παρισιού!
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να τα... χρειάστηκε κόντρα στον Βέσελι, ωστόσο βελτίωσε ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του στο Roland Garros, αφήνοντας πίσω του μέχρι και τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.
Σχετικά Άρθρα
Όσο και αν η σκληρή επιφάνεια είναι η κορυφαία του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα χωμάτινα γήπεδα του Παρισίου... χορεύει και οι αριθμοί του «μιλούν» από μόνοι τους. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής αν και ζορίστηκε στην πρεμιέρα του στο γαλλικό Όπεν της σεζόν 2022-23, κόντρα στον Γίρι Βέσελι, πέτυχε την 19η του νίκη στο Παρίσι στα 25 πρώτα ματς που έχει δώσει εκεί, ξεπερνώντας «ιερά τέρατα» του αθλήματος όπως ο Στάνισλας Βαβρίνκα και ο Ρότζερ Φέντερερ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από 25 παιχνίδια της διοργάνωσης έχει να «καυχιέται» για το ρεκόρ 19-6, το οποίο αποτελεί και το 3ο καλύτερο διαχρονικά. Φυσικά στο... πάνθεον της λίστας συναντά κανείς τον «βασιλιά του χώματος» Ράφαελ Ναδάλ με το αδιανόητο 25-0, ενώ για μία νίκη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς προσπερνά τον Έλληνα πρωταθλητή και νυν Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Χειρότερο ξεκίνημα από τον Στέφανο στο clay της πρωτεύουσας της Γαλλίας έχουν τόσο ο Φέντερερ όσο και ο Βαβρίνκα, με τους Ελβετούς βέβαια να έχουν σηκώσει από μία φορά το τρόπαιο στον ουρανό του Παρισιού (2009 ο Ρότζερ και 2015 ο συμπατριώτης του, δεξιοτέχνης της χωμάτινης επιφάνειας).

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0