Τένις

Γκαρίν - Τσιτσιπάς 1-2: Δυσκολεύτηκε αλλά... προκρίθηκε στους «16» του Μαϊάμι (video)

Γκαρίν - Τσιτσιπάς 1-2: Δυσκολεύτηκε αλλά... προκρίθηκε στους «16» του Μαϊάμι (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση στους «16» του Όπεν στο Μαϊάμι με 2-1 και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Χατσάνοφ σε ένα… ντεζαβού του ημιτελικού της Αυστραλίας.  

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε «με το δεξί» στο Όπεν του Μαϊάμι επικρατώντας με 2-1 του Κριστιάν Γκάριν, ο οποίος βρίσκεται στο No 82 της παγκόσμιας κατάταξης. Με αυτή την όχι και τόσο εύκολη νίκη, ο Έλληνας τενίστας προκρίθηκε στην φάση των «16» της διοργάνωσης.



Το ματς ξεκίνησε με τον Έλληνα πρωταθλητή να μην βρίσκεται στο 100%, καθώς δεν επιχειρούσε δυνατά χτυπήματα και επομένως ο αντίπαλός του τον ακολουθούσε εύκολα στο σκορ. Ο Τσιτσιπάς, που κατάφερε να πάρει απόσταση ασφαλείας με 5-3 γκειμ, έκανε το 1-0 ύστερα δύο κακές επιστροφές και ένα λάθος του Χιλιανού τενίστα.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος έπαιζε με αργούς ρυθμούς και δεν πίεζε σε μεγάλο βαθμό τον αντίπαλό του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το να προηγηθεί στα γκειμ ο Γκάριν με 2-1, και στη συνέχεια με 3-2 παρά την ισοφάριση του Έλληνα. Οι κακές επιλογές του Τσιτσιπά έδωσαν την ευκαιρία στον αντίπαλό του να τον «τιμωρήσει» και ύστερα από ένα τριπλό σετ πόιντ του Χιλιανού, έγινε τελικά το 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος εξακολουθούσε να μην έχει βρει ρυθμό και να κάνει απανωτά λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στον Γκάριν να προηγηθεί εύκολα με 3-2 γκειμ. Το σερβίς του Χιλιανού ήταν το δυνατό του σημείο και συνέχιζε να «πληγώνει» τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος αν και με δυσκολία ισοφάρισε για το 4-4. Το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τον Τσιτσιπά να στέκεται ακόμα όρθιος και να κερδίζει ένα διπλό ματς πόιντ. Με έναν άσο, ο Έλληνας «καθάρισε» το παιχνίδι και έκανε το τελικό 2-1 εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης του Μαϊάμι.


Ο επόμενος αντίπαλος που θα συναντήσει είναι ο Χατσάνοφ, με τον οποίο είχαν αναμετρηθεί και στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν, όπου ο Έλληνας είχε καταφέρει να επικρατήσει.   

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0