Τένις

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας στο BN Sports: «Θα το θυμάμαι για καιρό το σημερινό - Ο Στέφανος είναι πάντα εδώ για εμάς» (video)

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας στο BN Sports: «Θα το θυμάμαι για καιρό το σημερινό - Ο Στέφανος είναι πάντα εδώ για εμάς» (video)
Αν και βρέθηκε στο διπλό από το... παράθυρο, αντικαθιστώντας τον Στέφανο Τσιτσιπά, έδειχνε σαν έτοιμος από καιρό. Ο Αλέξανδρος Σκορίλας με τα εντυπωσιακά σερβίς του, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για το πως έζησε τον αγώνα του διπλού, την τεράστια ώθηση που πήρε από τους φιλάθλους στις κερκίδες και φυσικά την επίδραση και το ρόλο του φιναλίστ του Αυστραλιανού Όπεν στους υπόλοιπους της ελληνικής αποστολής ακόμα και από απόσταση.
Σχετικά Άρθρα

Δεκαεννιά χρόνια ήταν και… πάνε. Η Εθνική μας ομάδα κέρδισε στα playoffs του World Group I του Davis Cup τον Ισημερινό σε ένα Σαββατοκύριακο πραγματική γιορτή στο ΟΑΚΑ και επέστρεψε στην ελίτ της παγκόσμιας αντισφαίρισης. Φυσικά το μεγάλο όνομα και η κύρια αιτία που συνέβη αυτό ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς όμως δίπλα του, έδραξαν και άλλοι την ευκαιρία να… βγουν από την αφάνεια, να δείξουν το παιχνίδι τους και να φορέσουν το εθνόσημο.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ο οποίος πήρε τη θέση του Στέφανου στο διπλό (αγώνα που άνοιξε την αυλαία της δεύτερης μέρας) και μαζί με τον Πέτρο Τσιτσιπά δεν απείχαν πολύ από το κερδίσουν τους σαφώς πιο ποιοτικούς και έμπειρους αντιπάλους τους (Γκονζάλο Εσκομπάρ και Ντιέγκο Ιντάλγκο) και να τελειώσουν τη δουλειά μία ώρα αρχύτερα.

Ο 22χρονος από τα Ιωάννινα, Νο 954 στην παγκόσμια κατάταξη στο μονό και 625 στο διπλό, κέρδισε το χειροκρότημα από τους Έλληνες φιλάθλους και εντυπωσίασε κυρίως με τα σερβίς του. Λίγη ώρα μετά την λήξη του διπλού απάντησε στις ερωτήσεις του BN Sports για την ώθηση που πήρε από τον κόσμο, το πως έζησε το ματς αλλά και τον Στέφανο Τσιτσιπά που βοηθά πολύ τους συμπαίκτες του εντός και εκτός κορτ.


Δηλώσεις στο Μάνο Φυρογένη

Πως έζησες το ματς;

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Η ενέργεια που μας μετέδωσε ο κόσμος ήταν απίστευτη. Είναι κάτι που θα το θυμάμαι για καιρό και θα μου δίνει την ώθηση να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την υπόλοιπη χρονιά».

5798546.jpg

Χαρήκατε τον αγώνα όσο φάνηκε;

«Το χαρήκαμε παραπάνω απ΄ όσο φάνηκε γιατί αυτές τις φορές που αλληλοεπιδρούσαμε με το κοινό ήταν που μας… έπαιρνε η μπάλα και χρειαζόμασταν τον κόσμο να μας βοηθήσει. Τις υπόλοιπες απλά προσπαθούσαμε να μην ξεφύγουμε και να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας μέσα στον πόντο. Ήταν τρομερή η ενέργεια και η ώθηση που πήραμε από τους φιλάθλους».

 

Παρά τη διαφορά που σας χώριζε με τους αντιπάλους σας αυτή δεν φάνηκε και τόσο στο κορτ. Πιστέψατε στην νίκη κατά τη εξέλιξη του αγώνα;

«Μπήκαμε με το σκεπτικό ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Ποτέ δεν μπαίνεις σε έναν αγώνα σκεπτόμενος ότι θα χάσεις, όποιον και αν έχεις απέναντί σου. Ο σκοπός είναι πάντοτε η νίκη. Μπήκαμε μέσα με αυτοπεποίθηση. Το πιστεύαμε καθόλη τη διάρκεια ότι θα μπορούσαμε να το γυρίσουμε, κάτι που φάνηκε και στο 5-4 στο δεύτερο σετ που. Παρότι ήμασταν με μπρέικ κάτω, είχαμε μισή ευκαιρία για να δώσουμε συνέχεια στο σετ. Δεν το καταφέραμε αλλά δεν πειράζει, έτσι είναι το τένις, έτσι είναι τα διπλά. Εμφανίζονται ευκαιρίες από το πουθενά, οπότε συνεχίζουμε».

Πως ένιωσες όταν έμαθες ότι θα παίξεις στη θέση του Στέφανου και θα εκπροσωπήσεις τη «γαλανόλευκη» μέσα από το κορτ;

«Ένιωσα υπερήφανος γιατί σκέφτηκα όλον τον κόσμο που θα είναι εδώ και θα με δει. Έβγαλα την πίεση από το μυαλό μου, ‘’καθάρισα’’ τις σκέψεις μου και είπα ότι πρέπει να κάνω αυτό που ξέρω, τη δουλειά μου. Μπήκα στη θέση του Στέφανου αλλά και με τον Πέτρο έχουμε μία πολύ καλή χημεία, κάτι που φάνηκε νομίζω και σήμερα μέσα στο γήπεδο. Μπήκαμε και οι δύο με πολύ αυτοπεποίθηση».

 

Τέλος, πως είναι να είσαι στην ίδια ομάδα με τον Στέφανο Τσιτσιπά; Πως νιώθεις γι’ αυτό;

«Μόνο αυτοπεποίθηση μπορεί να σου δώσει να έχεις τον Στέφανο στην ομάδα. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να σου δώσει την κατάλληλη συμβουλή όταν τη χρειάζεσαι. Είναι ένα άτομο που μας βοηθάει καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αν χρειαστείς κάτι, οτιδήποτε, να του ζητήσεις μια συμβουλή, μπορείς να του στείλεις ένα μήνυμα και εκείνος είναι πάντα εκεί. Τις εβδομάδες του Davis Cup τον βλέπουμε και με φυσική παρουσία κοντά μας αλλά δεν είναι μόνο αυτό ο Στέφανος για εμάς».

 

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0