Τένις

Australian Open: Πρωταθλήτρια η Σαμπαλένκα, 2-1 σετ τη Ριμπάκινα μετά από τελικό «θρίλερ»! (video)

Australian Open: Πρωταθλήτρια η Σαμπαλένκα, 2-1 σετ τη Ριμπάκινα μετά από τελικό «θρίλερ»! (video)

Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό, η Αρίνα Σαμπαλένκα κέρδισε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 4-6) την Έλενα Ριμπάκινα και κατέκτησε τον τίτλο του Australian Open για το 2023, το οποίο αποτελεί το πρώτο Grand Slam της καριέρας της στο μονό!

Η Αρίνα Σαμπαλένκα είναι η νέα κάτοχος του Australian Open! Μετά από έναν πραγματικά «μεγάλο τελικό» με αντίπαλο την Έλενα Ριμπάκινα, η Λευκορωσίδα πρωταθλήτρια κατόρθωσε να επικρατήσει με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 4-6) σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε… θρίλερ!

Οι δύο τενίστριες επαλήθευσαν τα προγνωστικά που τις ήθελαν να παλεύουν μέχρι τελικής πτώσης για το Grand Slam, με την Σαμπαλένκα να είναι καλύτερη στις λεπτομέρειες και με «όπλο» το σερβίς να φτάνει στη νίκη μετά από 2,5 ώρες αγώνα!

Το πρώτο σετ βέβαια κατέληξε στα χέρια της Ριμπάκινα! Η τενίστρια από το Καζακστάν πέτυχε δύο break στο σετ και κατάφερε με σκορ 6-4 στα games να πάρει το προβάδισμα.

Η Σαμπαλένκα ωστόσο ξεκίνησε την αντεπίθεσή της στο δεύτερο σετ και με break στο τέταρτο game βρήκε τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση με 6-3. Τη διαφορά μάλιστα σε αυτό το σετ την έκαναν οι άσοι της Λευκορωσίδας, η οποία σημείωσε εφτά έναντι τριών της αντιπάλου της. Παράλληλα, η Ριμπάκινα είχε τρία χαμένα break point, ενώ η Σαμπαλένκα 1/7, αλλά αυτό το ένα έκανε τη… δουλειά!

Όλα λοιπόν κρίθηκαν στο τρίτο και τελευταίο σετ. Εκεί όπου οι δύο αθλήτριες πήγαιναν «χέρι – χέρι» ως το έκτο game (3-3). Αμφότερες με δυνατό σέρβις δεν έδειχναν αδυναμίες, όμως η Σαμπαλένκα κατόρθωσε να κάνει break στο 7ο, το οποίο μάλιστα κράτησε συνολικά εφτά λεπτά. Έτσι, πήρε το προβάδισμα με 4-3 στα games και χρειαζόταν δύο ακόμη για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Οι δύο τενίστριες κράτησαν το σέρβις τους και με το σκορ στο 5-4, η Σαμπαλένκα πήρε θέση να σερβίρει για τον τίτλο.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε τέσσερα Championship points, αφού η Ριμπάκινα είχε «απάντηση» στα χτυπήματα της αντιπάλου της.

Μάλιστα, η Καζάκα είχε τη δυνατότητα για break στο game, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από οκτώ (!) λεπτά, όμως η Σαμπαλένκα «άντεξε» και στη συνέχεια «λύγισε» την αντίπαλό της.

Αυτός ήταν και ο πρώτος τίτλος Grand Slam στην καριέρα της Σαμπαλένκα στο μονό, ενώ στο παρελθόν είχε δύο κατακτήσεις στο διπλό γυναικών. Το 2019 στο US Open και το 2021 στο Australian Open.

 Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0