Τένις

Australian Open, Τσιτσιπάς-Σίνερ 3-2: Στους «8» μετά από 4ωρο θρίλερ

Australian Open, Τσιτσιπάς-Σίνερ 3-2: Στους «8» μετά από 4ωρο θρίλερ

Μια επική μονομαχία εκτυλίχθηκε ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Γιανίκ Σίνερ, με τον Έλληνα να επικρατεί 3-2 και να προκρίνεται στους "8" του Australian Open όπου θα αντιμετωπίσει τον Γίρι Λεχέτσκα.

Ένας… αλύγιστος Στέφανος Τσιτσιπάς, βρέθηκε από το υπέρ του 2-0 απέναντι στον Σίνερ στο 2-2, όμως στο κρίσιμο πέμπτο σετ έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και επικράτησε με 3-2, παίρνοντας την πρόκριση στους «8» του Australian Open.

Ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του αγώνα και αφού έσωσε τέσσερα μπρέικ πόιντ στο δεύτερο έφτασε να προηγείται με 4-2. Ο Σίνερ απάντησε στα μπρέικ και έφερε το ματς στα ίσα, 4-4, αλλά ο «Στεφ» με άμεση αντίδραση πήρε το αίμα του πίσω και υπερασπιζόμενος το σερβίς του έφτασε στο 6-4 και στο 1-0.

 Ο Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ, αλλά ο Σίνερ απάντησε άμεσα (2-2) και πήρε προβάδισμα (3-2 και 4-3). Ο «Τσιτσι» έδειξε χαρακτήρα και έκανε νέο μπρέικ στο ένατο γκέιμ (5-4), ενώ υπερασπίστηκε, έστω και δύσκολα, το σερβίς του για να φτάσει στο 6-4 και στο 2-0.

Ο Σίνερ έπρεπε να αντιδράσει και να πιέσει τον Έλληνα. Κράτησε δύσκολα το σερβίς του στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, έπειτα από τρεις ισοπαλίες και έφτασε σε διπλό break point από λανθασμένες επιλογές του Στέφανου που ρίσκαρε χτυπήματά του χωρίς να υπάρχει λόγος.

Ο Ιταλός κράτησε και πέρασε 2-1, ενώ στο 40-15 του Τσιτσιπά στο σερβίς του, είδε τον Ελληνα να κάνει τρία λάθη στη σειρά και να του δίνει ένα ακόμη break point. Το έσωσε από λάθος επιλογή του Σίνερ, αλλά του έδωσε και δεύτερο από νέο αβίαστο λάθος. Το έσβησε και αυτό ο Τσιτσιπάς, με τον Ιταλό να επιμένει, να βρίσκει τρίτη ευκαιρία και τελικά να τα καταφέρνει με drop shot.

Οι δυο αθλητές κράτησαν εύκολα το σερβίς τους, με τον Στέφανο στο 5-2 να σερβίρει για να μείνει στο σετ. Εσβησε τρία set point του αντιπάλου του και μείωσε σε 5-3, ψάχνοντας μετά το break. Ο Σίνερ όμως τρεις άσους μείωσε σε 2-1 στα σετ.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έγινε το 1-1 από τον Σίνερ , που από συνεχόμενα λάθη του Στέφανου, έφτασε να είναι σε break point από 40-15 κάτω. Τελικά ο Τσιτσιπάς του έκανε «δώρο» ένα ακόμη λάθος και ο Σίνερ πήρε προβάδισμα 2-1 και πήγε στο σερβίς. Το αξιόπιστο σερβίς του Σίνερ και τα οριακά χαμένα μπάκχαντ του Τσιτσιπά έφεραν το 4-2 για τον Ιταλό, ενώ βρέθηκε μία ανασα από το 5-2 αφού προηγήθηκε 0-40 στο σερβίς του

Τα συνεχόμενα χαμένα μπάκχαντ του έφεραν το σκορ στο 5-3 για τον Ιταλό με love game, αλλά με τον ίδιο τρόπο μείωσε σε 5-4 ο Τσιτσιπάς, που πλέον έπρεπε να κάνει το break για να αποφύγει το πέμπτο σετ. Ο Ιταλός όμως σέρβιρε εξαιρετικά και όλα θα κρίνονταν στο πέμπτο σετ.

Εκεί οι δύο αντίπαλοι άρχισαν έχοντας από ένα love game έκαστος, με τον Στέφανο στο 30-30 να βγάζει δύο καλά σερβίς και να διατηρεί το προβάδισμα. Στο επόμενο game o Ιταλός έκανε τρία λάθη και με σκορ 0-40 ο Τσιτσιπάς είχε τεράστια ευκαιρία για break.

Ο Σίνερ τις έσβησε όλες και ισοφάρισε με winner σε 2-2, παίρνοντας τεράστια αυτοπεποίθηση. Ομως ο Ελληνας τενίστας άντεξε και κράτησε το σερβίς του, για το 3-2.

Στο επόμενο game έφτασε πάλι στο 0-40 και με τρεις ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς του Ιταλού. Στην τρίτη ευκαιρία ο Σίνερ έκανε ένα μοιραίο λάθος με το φόρχαντ και έδωσε σοβαρό προβάδισμα στον Τσιτσιπά.

Με την ψυχολογία στα ύψη ο Στέφανος έκανε με άσο το 5-2, ο Ιταλός μείωσε σε 5-3 και ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για το ματς και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά θα παίξει με τον Γίρι Λεχέτσκα, τον 21χρονο Τσέχο (Νο 71), που απέκλεισε με 4-6, 6-3, 7-6 (2), 7-6 (3) τον 22χρονο Καναδό (Νο 7) Φέλιξ Αλιασίμ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0