Τένις

United Cup: Πρώτη νικήτρια οι ΗΠΑ, 4-0 δια... περιπάτου την Ιταλία

United Cup: Πρώτη νικήτρια οι ΗΠΑ, 4-0 δια... περιπάτου την Ιταλία

Τελικός-μονόλογος στο πρώτο United Cup που διοργάνωσαν οι Αυστραλοί, με τις ΗΠΑ να επικρατούν άνετα με 4-0 της Ιταλίας.

Αμφίρροπος αναμένονταν ο τελικός των ΗΠΑ με την Ιταλία στο United Cup, εντούτοις η παρέα των Φριτς, Πέγκουλα και Τιάφο δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Το συνολικό 4-0 τα λέει όλα για την τελική έκβαση του τουρνουά που διεξήχθη επί αυστραλιανού εδάφους.

Στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση η Τζέσικα Πέγκουλα επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-2) της Μαρτίνα Τρεβιζάν, αν και δεν ήταν τόσο εύκολη η νίκη της όπως εν τέλει αποδείχτηκε. Στο πρώτο το 4-2 έγινε 4-4 από την Ιταλίδα, αλλά στο δικό της σερβίς στο 4-5 η Πέγκουλα πήρε το μπρέικ και το 6-4. Καταιγιστική η Αμερικανίδα στο δεύτερο, προηγήθηκε με 5-0 games. Η Τρεβιζάν «απάντησε» με το 5-2, αλλά το 1-0 των ΗΠΑ ήρθε με το 6-2 του νο3 του κόσμου.

Εν συνεχεία ο Φράνσις Τιάφο κοντραρίστηκε με τον Λορέντσο Μουσέτι και το ματς αποτέλεσε τυπική διαδικασία λόγω του προβλήματος που είχε στον δεξί ώμο ο Ιταλός. Ο Αμερικανός πήρε το 1ο σετ με 6-2 και ο Μουσέτι εγκατέλειψε. Το 2-0 των ΗΠΑ είναι γεγονός.

Η Ιταλία ήθελε να ανακάμψει με το μεγάλο όπλο της, τον Ματέο Μπερετίνι. Ο Τέιλορ Φριτς, όμως, είχε αντίθετη άποψη. Ήδη είχε πετύχει σημαντικές νίκες στο τουρνουά εναντίον των Ρουντ και Χούρκατς, και κατάφερε τώρα να νικήσει με 2-0 (7-6, 7-6) τον Μπερετίνι. Δύο αμφίρροπα σετ τα οποία κρίθηκαν στο tiebreak. Το πρώτο με 7-4, το δεύτερο μάλιστα στο ακόμα πιο σφιχτό 8-6. Η συγκεκριμένη νίκη έδωσε το 3-0 στις ΗΠΑ και ο τελικός είχε κριθεί.

Άνευ ενδιαφέροντος η τελευταία παρτίδα της Μάντισον Κις με την Λούσια Μπρονζέτι. Νίκη 2-0 σετ (6-3, 6-2) για την Αμερικανίδα, που είχε 18 άσους και 22 winners.

Οι ΗΠΑ κατέκτησαν το πρώτο United Cup έχοντας μόλις δύο ήττες στα παιχνίδια τους και συνολικά 22 νίκες. Οι Κις και Τιάφο πέτυχαν το απόλυτα στα προσωπικά τους ματς με 5/5 επιτυχίες, ενώ οι Φριτς και Πέγκουλα έμειναν στο 4-1. Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκαν στον ημιτελικό από την Ιταλία

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0