Τένις

Κάρλος Αλκαράθ: Έγραψε ιστορία και έγινε ο νεότερος που κλείνει τη σεζόν στο Νο1! (video)

Κάρλος Αλκαράθ: Έγραψε ιστορία και έγινε ο νεότερος που κλείνει τη σεζόν στο Νο1! (video)

Δε σταματά να κατακτά κορυφές και να σπάει… ρεκόρ το παιδί-θαύμα της παγκόσμιας αντισφαίρισης αφού ο Κάρλος Αλκαράθ έγινε ο νεότερος ηλικιακά που ολοκληρώνει ένα ημερολογιακό έτος βρισκόμενος στο Νο1 του ranking από το 1973 και μετά που θεσμοθετήθηκε η κατάταξη της ATP.

Το ισπανικό τένις στα καλύτερα του. Μια μεγάλη καριέρα δύει και μία άλλη που φαντάζει και εκείνη σπουδαία ανατείλει. Το κατά πόσον ο Κάρλος Αλκαράθ θα φτάσει στο επίπεδο και τα επιτεύγματα του Ράφαελ Ναδάλ αυτό μένει να φανεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι παρόλο που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στα ATP Finals λόγω τραυματισμού, διατήρησε τη θέση του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και έγινε ο νεότερος που το καταφέρνει.

Υπήρχαν αθλητές που δυνητικά και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία του. Ακόμα και ο δικός μας, Στέφανος Τσιτσιπάς, μπορούσε να τον «γκρεμίσει» από την πρώτη θέση αν και εφόσον κατακτούσε τον τίτλο στο Τορίνο αήττητος. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συνέβη, όπως δεν τα κατάφερε και ο Ράφα Ναδάλ να προκριθεί στα ημιτελικά και να διεκδικήσει την ανέλιξη του στο Νο1.

Έτσι, ο  Κάρλος Αλακράθ μετά το θρίαμβό του στο Αμερικάνικο Όπεν, συνεχίζει να απολαμβάνει τη θέα από τις… παρυφές του κόσμου και σίγουρα θα βρίσκεται εκεί και με την αλλαγή του έτους. Όλα αυτά πριν καν σβήσει 20 κεράκια στην τούρτα του. Το επίτευγμα βέβαια αυτό είναι το καλύτερο στα χρονικά αρχής γενομένης από το 1973 που θεσμοθετήθηκε το ranking της ΑΤP. Το παιδί-θαύμα της ισπανικής αντισφαίρισης βελτίωσε κατά πολύ το ρεκόρ που κρατούσε έως τώρα ο Αυστραλός, Λέιτον Χιούιτ, από το 2001 (20 ετών και 10 μηνών), ρίχνοντας αισθητά τον πήχη (19 ετών και 6 μηνών πλέον).

Πιο συγκεκριμένα το Top-5 των νεότερων τενιστών που ολοκλήρωσαν τη σεζόν στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης:

1.Κάρλος Αλκαράθ     19 ετών και 6 μηνών     2022

2.Λέιτον Χιούιτ      20 ετών και 10 μηνών    2001

3.Άντι Ρόντικ        21 ετών και 4 μηνών     2003

4.Τζίμι Κόνορς       22 ετών και 3 μηνών     1974

5.Τζιμ Κούριερ       22 ετών και 4 μηνών     1992

 

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0