Τένις

Τσιτσιπάς - Ρούμπλεφ 1-2: «Έπεσε» μαχόμενος αποχαιρετώντας τα ATP Finals ο Στέφανος (video)

Τσιτσιπάς - Ρούμπλεφ 1-2: «Έπεσε» μαχόμενος αποχαιρετώντας τα ATP Finals ο Στέφανος (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρά την υπερπροσπάθεια, στο τέλος πλήρωσε τα λάθη του και τον εκνευρισμό του, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τον Aντρέι Ρούμπλεφ και μένοντας εκτός συνέχειας από το τουρνουά ΑΤΡ Finals του Τορίνο.

Δύσκολη νύχτα για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που αν και βρέθηκε να προηγείται με 1-0 σετ του Aντρέι Ρούμπλεφ τελικά γνώρισε την ήττα με 2-1 και το... ταξίδι του στα ATP Finals σταμάτησε άδοξα. O Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε εκρηκτικά τον αγώνα, όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια, με τον Ρώσο αντίπαλό του να εκμεταλλεύεται κάθε λάθος του και να φτάνει στην ανατροπή με 3-6, 6-3, 6-2, κάνοντας δικό του το εισιτήριο για τα ημιτελικά του ATP Finals, όπου θα τον περιμένει ο Κάσπερ Ρουντ, με φόντο τον τελικό της Κυριακής (20/11).  
Η σεζόν τελείωσε νωρίς και με πικρή γεύση για τον Στέφανο που υπό προϋποθέσεις είχε την ευκαιρία αν κατακτούσε την 1η θέση του τουρνουά, να «σκαρφαλώσει μέχρι και το νούμερο «2» της Παγκόσμιας Κατάταξης, όμως όλα αυτά έμειναν στην... σφαίρα του «αν», αφού ο 24χρονος κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να παραμείνει συγκεντρωμένος και να διατηρήσει την ψυχραιμία του, παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα στο παιχνίδι. 
Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε, βασιζόμενος κυρίως στο forehand του και κάνοντας το break στο 4ο game (3-1), πήρε την ώθηση που χρειαζόταν ώστε να φτάσει με σχετική άνεση στο 1-0 σετ. 
Μάλιστα ο Ρούμπλεφ έμοιαζε φανερά εκνευρισμένος, μην μπορώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία του και ξεσπώντας στη ρακέτα του για τα όσα συνέβαιναν στο court! 
Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, με τα... νεύρα να μεταφέρονται στην πλευρά του έλληνα τενίστα, με τον Ρώσο αντίπαλό του να τον πιέζει στο σερβίς του και να τον «τραβάει» κοντά στο φιλέ, βγάζοντάς τον από το comfort zone του. 
Στο 3ο και τελευταίο σετ που έκρινε και τον αγώνα, ο Τσιτσιπάς συνέχισε να παίζει με εκνευρισμό, με τον αντίπαλό του να το εκμεταλλεύεται και να φτάνει σε μια νίκη που ούτε ο ίδιος δεν περίμενε να έρθει τόσο άνετα, μετά το ξεκίνημα του αγώνα. 

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0