Τένις

Ήττα του Ναδάλ από τον Αλιασίμ και ένα βήμα εκτός του ATP Finals (video)

Ήττα του Ναδάλ από τον Αλιασίμ και ένα βήμα εκτός του ATP Finals (video)

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Ράφα Ναδάλ στο Τορίνο, που ηττήθηκε και από τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ και πλέον φαντάζει πολύ δύσκολο να συνεχίσει στα ημιτελικά του ATP Finals.

Έτοιμος να αποχωρήσει από το Τορίνο και το ATP Finals είναι ο Ράφα Ναδάλ, καθώς υπέστη τη δεύτερη διαδοχική ήττα του, αυτή τη φορά από τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ με 2-0 σετ (6-3, 6-4). Έτσι, ο Ισπανός πολύ δύσκολα θα βρεθεί πλέον στα ημιτελικά του τουρνουά, καθώς θα χρειαστεί έναν δύσκολο συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Ο Καναδός ήταν αρκετά πιεστικός με το service του προς τον Ναδάλ και τελείωσε την αναμέτρηση με 15 άσους (2 διπλά λάθη), αλλά και με 81% κερδισμένους πόντους στο 1ο service (39/48), σβήνοντας παράλληλα και τις 5 προσπάθειες για break του Ισπανού.

Ο Αλιασίμ έκανε δύο τεράστια hold στο 1ο set και έσβησε συνολικά 4 break-points. Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει σε αυτές τις δύο περιπτώσεις ο Ναδάλ, το έκανε τελικά ο Αλιασίμ. Πήρε το προβάδισμα με 5-3 στο 1ο set, σε ένα αρκετά καθοριστικό σημείο, ενώ στη συνέχεια με εύκολο hold κέρδισε το set.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους της αναμέτρησης, ο 22χρονος έφτασε σε ένα ακόμα break (2-1), το οποίο «εξαργύρωσε» μ’ ένα σχετικά δύσκολο hold (3-1).

Από εκεί και έπειτα, οι δύο παίκτες έσβησαν από ένα break point στο service τους, με τον Καναδό να φτάνει στη νίκη. Αυτή ήταν η πρώτη της καριέρας του απέναντι στον Ναδάλ και έτσι μπήκε στη διεκδίκηση για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Την Πέμπτη (17/11), ο Αλιασίμ θα παίξει κόντρα στον Τέιλορ Φριτς, ενώ ο Ράφα Ναδάλ θα παίξει με τον Κάσπερ Ρουντ.

Για να συνεχίσει στη διοργάνωση ο Ναδάλ, χρειάζεται νίκη του του Τέιλορ Φριτς στα δυο sets, απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ, το βράδυ της Τρίτης (15/11). Στην περίπτωση που ο Νορβηγός θα κατακτήσει έστω ένα set, τότε ο Ναδάλ θα αποκλειστεί αυτόματα από τη συνέχεια των ΑΤΡ Finals.


H βαθμολογία του «πράσινου» ομίλου

1.Αλιασίμ 1-1 (2-2)
2.Φριτζ 1-0 (2-0)
3.Ρουντ 1-0 (2-0)
4.Ναδάλ 0-2 (0-4)

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0