Τένις

Τσιτσιπάς - Μουτέ 2-0: Με γαλλική φινέτσα πέρασε στα προημιτελικά του Παρισιού! (video)

Τσιτσιπάς - Μουτέ 2-0: Με γαλλική φινέτσα πέρασε στα προημιτελικά του Παρισιού! (video)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα βρήκε σκούρα μονάχα στο δεύτερο σετ, ακόμα και εκεί όμως ήταν πιο ψύχραιμος και επικράτησε με 2-0 του Κορεντίν Μουτέ για το 1000αρι Όπεν του Παρισίου. Πρόκριση στους «8» για τον Έλληνα πρωταθλητή.
Χωρίς απώλειες συνεχίζει την πορεία του στο Όπεν του Παρισιού ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος νίκησε με 2-0 σετ τον Κορεντίν Μουτέ με 6-3, 7-6 (3) και το βράδθ της Παρασκευής (4/11) θα παίξει για μια θέση στα ημιτλεικά.

Ο 24χρονος Έλληνας άσος θα παίξει την Παρασκευή (4/11) με έναν εκ των Πάμπλο Καρένο Μπούστα και Τόμι Πολ, που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της Πέμπτης (3/11) στο κεντρικό κορτ.

Ο Στέφανος δεν ήταν ισοπεδωτικός, δεν χρειάστηκε βέβαια κιόλας. Ωστόσο στο δεύτερο σετ τα... χρειάστηκε από τον συνομήλικό του  του, Κορεντίν Μουτέ που τον απείλησε στο 2o σετ όμως στο tie break, καθάρισε τη νίκη.

Ένα break του έφτανε!

O Τσιτσιπάς άρχισε τον αγώνα με love game και τρεις winners για το 1-0 και με νέο love game πήρε το προβάδισμα με 2-1, έστω και αν το ποσοστό στο 1ο σερβίς ήταν πολύ χαμηλό (38% με 3/8). Αντίθετα προσπάθησε να κάνει το πολυπόθητο break με τον Μουτέ, να κρατάει με δυσκολία το δικό του σερβίς.

Με το 3ο του love game ο Τσιτσιπάς έκανε το 4-3, για να ακολουθήσει το game, που έκρινε το 1ο σετ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 0-30 και 30-40, ο Μουτέ «έσβησε» τις ευκαιρίες του Τσιτσιπά, όπως και το πρώτο αβαντάζ, όμως στη νέα ευκαιρία του αντιπάλου του, ο Μουτέ έστιελε τη μπάλα με μπάκχαντ στο φιλέ και τo break ήταν καθοριστικό, αφού ο Στέφανος έκλεισε το σετ με νέο love game (6-3).

Το αξιοσημείωτο για τον Έλληνα πρωταθλητή ήταν το συνολικό ποσοστό του στο 1ο σερβίς, μόλις στο 50% (11/22).

Στο δεύτερο σετ δυσκολέυτηκε, οι δυο τους πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το tie-break εκεί που ως συνήθως ο Στέφανος εμφανίζεται ιδιαίτερα σοβαρός στα κρίσιμα. Έτσι, έκλεισε την υπόθεση νίκη 7-6 (3), χωρίς να επιβαρυνθεί με τρίτο σετ σε μία ώρα και 38 λεπτά, γράφοντας μεταξύ άλλων στην κάμερα «Avec moi e toi» που σημαίνει «Μαζί με εμένα και εσένα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0