Τένις

Σάκκαρη – Κουντερμέτοβα 2-1: Πέρασε στα ημιτελικά της Γουαδαλαχάρα η Μαρία και έκλεισε «εισιτήριο» για τα WTA Finals! (video)

Σάκκαρη – Κουντερμέτοβα 2-1: Πέρασε στα ημιτελικά της Γουαδαλαχάρα η Μαρία και έκλεισε «εισιτήριο» για τα WTA Finals! (video)

Η Μαρία Σάκκαρη με μεγάλη εμφάνιση και στα τρία σετ, κέρδισε την Βερόνικα Κουντερμέτοβα στα προημιτελικά του τουρνουά της Γουαδαλαχάρα και θα είναι παρούσα στο Τέξας για τα WTA Finals.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπορεί να χρειάστηκε να σβήσει 14 break points (στις 15 προσπάθειες) αλλά στο τέλος τα κατάφερε. Κέρδισε την Κουντερμέτοβα σε δύο ώρες και 35 λεπτά (6-1, 5-7, 6-4) και έτσι θα βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα τελικά του WTA που είναι προγραμματισμένα να γίνουν στο Τέξας, σώζοντας μια χρονιά δύσκολη.

Το ματς

Η Σάκκαρη μπήκε φουριόζα στο ματς και με σωστά χτυπήματα βρέθηκε να προηγείται με 5-0 γρήγορα γρήγορα χωρίς καν να το καταλάβει η Ρωσίδα. Για να φτάσει βέβαια μέχρι εκεί έπρεπε να «σβήσει» τρεις προσπάθειες για μπρέικ της Κουντερμέτοβα για το 2-1 που τελικά έγινε 3-0. Η Ρωσίδα Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, όμως η Μαρία ήταν σοβαρή και έκλεισε με άσο το σετ (6-1).



Στο δεύτερο σετ, η Κουντερμέτοβα μπήκε πολύ πιο αποφασισμένη να μείνει στο ματς και κράτησε σε όλα τα game το σερβίς της. Η Ελληνίδα αθλήτρια ήθελε να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση χωρίς να πάει σε τρίτο σετ και με περίσσια ψυχή, όταν βρέθηκε να χάνει με 3-2. και με την «πλάτη στον τοίχο» εβγαλε μεγάλα σερβίς και ισοφάρισε σε 3-3. Οι δυο τενίστριες πήγαιναν χέρι χέρι και όλα έδειχναν ότι θα οδηγηθούν σε tie break ωστόσο η Ρωσίδα «έσπασε» το σερβις της αντιπάλου της και έκανε το 7-5, στέλνοντας το ματς στο πιο καθοριστικό του σημείο.

Το μομέντουμ θεωρητικά ήταν για την Κουντερμέτοβα αλλά αυτό δεν φάνηκε στο κορτ, ίσα-ίσα. Η Μαρία, δεν προήθηκε από την απώλει του σετ και έκανε μπρέικ με το... καλημέρα για το 2-0. Η Ρωσίδα θέλησε να ανταποδώσει και είχε τρεις προσπάθειες για να το κάνει σε 2-2, όμως η Μαρία επέμεινε και δικαιώθηκε. Κράτησε όλες τι ςφορές το σερβίς της, ακόμα και στο τελευταί game που η αντίπαλός της είχε και πάλι την ευκαιρία για break point και ούσα ψύχραιμη, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά αλλά και τα WTA Finals.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0