Τένις

Guadalajara Open: Έκανε το πρώτο βήμα και πήρε την πρόκριση για τους «16» η Σάκκαρη

Guadalajara Open: Έκανε το πρώτο βήμα και πήρε την πρόκριση για τους «16» η Σάκκαρη
Τον πρώτο «τελικό» κατάφερε να πάρει η Μαρία Σάκκαρη στο Όπεν της Γουαδαλαχάρας, επικρατώντας της Κόστιουκ με 2-0 σετ, αποτέλεσμα που της έδωσε την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης. Διατηρεί τις ελπίδες της για το WTA Finals η Ελληνίδα τενίστρια.
Ύστερα από τρεις σερί ήττες η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα με τη νίκη της κόντρα στην Ουκρανή, Μάρτα Κόστιουκ, με 2-0 σετ 6-4, 6-4), συνεχίζοντας στους «16» του  Guadalajara Open. Με αυτή τη νίκη της η Ελληνίδα τενίστρια παρέμεινε «ζωντανή» για πρόκριση στο WTA Finals.

Η Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το πολύ κακό service της Κόστιουκ, με την Ουκρανή να τελειώνει τον αγώνα με 15 διπλά λάθη! Το σετ ξεκίνησε με τη Σάκκαρη να κάνει το break (1-0), ωστόσο η Ουκρανή κατάφερε να αντιδράσει ισοφαρίζοντας σε 1-1 μέσα σε 20 λεπτά αγώνα. Έπειτα από ένα διπλό λάθος της Κόστιουκ, η Σάκκαρη έκανε νέο break (3-2) αλλά και πάλι η Ουκρανή ισοφάρισε και πήρε μάλιστα και προβάδισμα (4-3). Αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game για την Κόστιουκ καθώς η Σάκκαρη έκανε στη συνέχεια την ανατροπή και να πάρει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ οι δύο τενίστριες είχαν καλύτερο ρυθμό στο service τους με την Κόστιουκ να ζορίζει την Ελληνίδα τενίστρια, η οποία ωστόσο όπως και στο πρώτο σετ, κατάφερε να πάρει το καθοριστικό 9ο game και να φτάσει και πάλι στη νίκη με 6-4.

Στην επόμενη φάση η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ντανιέλ Κόλινς και Μαγκνταλένα Φρεχ. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0