Τένις

Με Τζόκοβιτς και... Ρώσους το Australian Open!

Με Τζόκοβιτς και... Ρώσους το Australian Open!
Ο διευθυντής αγώνων του Australian Open, άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο παρουσίας τόσο του Νόβακ Τζόκοβιτς, όσο και των αθλητών από τη Ρωσία, στο τουρνουά.
«Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι μπορούν να παίξουν στο Australian Open 2023. Μοναδική διαφορά ότι δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τη Ρωσία. Θα πρέπει να αγωνιστούν ως ανεξάρτητοι τενίστες υπό ουδέτερη σημαία. Αλλά είναι ευπρόσδεκτοι στην Αυστραλία». Αυτά ήταν τα λόγια του διευθυντή αγώνων του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, την Τετάρτη (12/10). Κάπως έτσι, άφησε «ανοιχτή» την... πόρτα για τους αθλητές, που απουσιάζουν από τις τενιστικές διοργανώσεις, λόγω των κυρώσεων προς τη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Νόβακ Τζόκοβιτς και το «χάος» που προκλήθηκε στο τελευταίο τουρνουά της Αυστραλίας.

«Σε αυτή τη φάση, ο Νόβακ και η Κυβέρνηση θα πρέπει να δουλέψουν μαζί και εμείς θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Δεν είναι ένα θέμα που μπορούμε να ασκήσουμε πίεση. Είναι θέμα μεταξύ των δύο πλευρών και εμείς θα χαρούμε να τον καλωσορίσουμε ξανά στο Australian Open», τόνισε χαρακτηριστικά, ωστόσο, για να συμβεί κάτι τέτοιο, η Κυβέρνηση της Αυστραλίας θα πρέπει να άρει την ποινή αποκλεισμού προς τον Σέρβο θρύλο. Κάτι στο οποίο η βουλευτής της αντιπολίτευσης και πρώην υπουργός Εσωτερικών, Κάρεν Άντριους, δεν μοιάζει διατεθειμένη να συμφωνήσει.

«Η άρση της απαγόρευσης για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, θα ήταν ένα "χαστούκι" στο πρόσωπο για τους Αυστραλούς, που έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε.

Όπως γίνεται αντιληπτό, έως την έναρξη του Australian Open στις αρχές του 2023 (16/01 έως 29/01), έρχεται ένα νέο «σίριαλ».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0