Τένις

Τσιτσιπάς – Νάρντι 2-0: Η ψυχραιμία στα tie break του έδωσαν την πρόκριση στους «8» στην Αστάνα! (video)

Τσιτσιπάς – Νάρντι 2-0: Η ψυχραιμία στα tie break του έδωσαν την πρόκριση στους «8» στην Αστάνα! (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έκανε το καλύτερο του παιχνίδι, ωστόσο η εμπειρία του και η ψυχραιμία του στα κρίσιμα σημεία τον έχρισαν νικητή με 2-0 σετ, 7-6(2), 7-6(3) έναντι του αξιόμαχου νεαρού Ιταλού, Λούκα Νάρντι. Με τον Χουρκάτζ πιθανότατα στα προημιτελικά του Αστάνα Όπεν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να βρήκε ισχυρή αντίσταση από τον 19χρονο Ιταλό, Λούκα Νάρντι, ωστόσο έφτασε στη νίκη με 7-6(2), 7-6(3), παίρνοντας ταυτόχρονα την πρόκριση στα προημιτελικά του Αστάνα Όπεν στο Καζακστάν.

Ήταν η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, και ο Νάρντι φρόντισε να βάλει δύσκολα στον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίς βέβαια εκμεταλεύτηκε την εμπειρία του για να κλείσει και τα δύο σετ εκεί που η μπάλα «έκαιγε», στο tie break δηλαδή. Πλέον ο Στέφανος περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Πούμπλικ εναντίον Χουρκάτζ (6/10) για να δει ποιον θα αντιμετωπίσει στην οκτάδα του 500αριού τουρνουά στην Αστάνα.

Ο No6 της παγκόσμιας κατάταξης, στηρίχθηκε στο πολύ καλό του πρώτο σερβίς. Ο 24χρονος άσος, τελείωσε το ματς με ποσοστό ευστοχίας 67% (49/73) που του έφερε 41 πόντους, δηλαδή υψηλότατο ποσοστό της τάξεως του 84%. Το ίδιο στοιχείο αποτέλεσε και το "όπλο" του Ιταλού με 86% κερδισμένους πόντους από το 56 % των πρώτων σερβίς που πέρασε.

Ο Νάρντι είχε περισσότερους winner (35 έναντι 27) αλλά και τέσσερα περισσότερα αβίαστα λάθη (28-24). Στο κρίσιμο σημείο όμως (11ο game 2ου σετ) δεν μπόρεσε να κάνει το break, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κραταέι το σεβίς του.

Στο πρώτο σετ υπήρξε η αλληλουχία Νάρτνι-Τσιτσιπά. Ο Ιταλός, όντας αυτός που σέρβιρε πρώτος έπαιρνε το προβάδισμα και ο Στέφανος απαντούσε μέχρι που οδηγήθηκαν στο tie break και εκεί ο Τσιτσιπάς επικράτησε κατά κράτος (το 0-1 έγινε 6-1) και έκανε το 1-0.

Ίδια εικόνα και στο 2ο σετ με τον Στέφανο απλά να προηγείται και το Ιταλό να απαντά. Και αφού δεν έκανε τη ζημιά στο 11ο game, έμεινε θεατής στο ίδιο έργο, χάνοντας εύκολα το tie break (7-6(3).

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0