Τένις

Ασύλληπτος Αλκαράθ: Κατέκτησε το US Open κι έγινε το νεαρότερο Νο.1 στην ιστορία! (video)

Ασύλληπτος Αλκαράθ: Κατέκτησε το US Open κι έγινε το νεαρότερο Νο.1 στην ιστορία! (video)

Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού US Open, αφού επικράτησε με 3-1 σετ (6-4, 2-6, 7-6, 6-3) του Κάσπερ Ρουντ κι «έγραψε» ιστορία τόσο στο τουρνουά, όσο και στο άθλημα γενικότερα!

Η ονειρεμένη πορεία του Κάρλος Αλκαράθ στο US Open είχε τον ιδανικότερο επίλογο! Το παιδί-θαύμα της Ισπανίας «έσπασε» όλα τα κοντέρ και τέσσερις μήνες αφότου «έκλεισε» τα 19 του χρόνια, κατέκτησε τον τίτλο, επικρατώντας με 3-1 σετ (6-4, 2-6, 7-6, 6-3) του Κάσπερ Ρουντ.

Κάπως έτσι, έγινε ο νεαρότερος νικητής Grand Slam, «εκθρονίζοντας» τον Ραφαέλ Ναδάλ, που είχε κατακτήσει το Γαλλικό Όπεν το 2005 και παράλληλα, εξασφάλισε πως είναι το νέο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Για την ακρίβεια, το νεαρότερο, μιας και κανείς δεν το έχει πράξει σε ηλικία μικρότερη των 19 ετών και 4 μηνών!

Ο Αλκαράθ κατάφερε να νικήσει τόσο τον Ρουντ, όσο και την κούραση, αφού έφτασε στον τελικό μετά από τρεις σερί «μάχες» των 5 σετ, με Τσίλιτς, Σίνερ και Τιαφό.

Παρόλα αυτά, ήταν εξαιρετικός από τη γραμμή του σερβίς, μέτρησε 14 άσους και 55 winners στο τελευταίο «βήμα» πριν τον τίτλο και κατάφερε να «σηκώσει» το Grand Slam σε ηλικία που δεν έπραξε κανείς, ποτέ ξανά!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0