Τένις

Κύργιος: «Δεν ήθελα να συνεχίσω να απογοητεύω τους ανθρώπους μου»

Κύργιος: «Δεν ήθελα να συνεχίσω να απογοητεύω τους ανθρώπους μου»

Ο Νικ Κύργιος νίκησε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ για το τουρνουά του US Open και τόνισε ότι αυτή η επικράτηση ήταν για να μοιράσει και πάλι… χαμόγελα στους κοντινούς του ανθρώπους.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κύργιου μετά τη νίκη του:

Για το αν είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του:

«Έχω μεγάλο κίνητρο στο πίσω μέρος του μυαλού μου», είπε ο 27χρονος Αυστραλός στη συνέντευξη τύπου μετά την τεράστια νίκη επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ στον τέταρτο γύρο του US Open.  

«Λείπω από το σπίτι για τέσσερις μήνες, το ίδιο και όλη η ομάδα μου. Δεν βλέπουμε τις οικογένειές μας όπως η πλειοψηφία των τενιστών. Προσπαθώ να το κάνω να αξίζει τον κόπο, να είναι μια αξιομνημόνευτη εμπειρία για όλους μας. Μακάρι να τα καταφέρουμε και να πάμε στο σπίτι να γιορτάσουμε. Προσπαθώ να μην απογοητεύσω τον κόσμο. Όπως έχω πει παλιότερα, ήμουν σε αυτή την αίθουσα συνεντεύξεων μετά από ήττα σε τρίτο γύρο και είχα το χειρότερο συναίσθημα γιατί οι προσδοκίες ήταν μεγάλες. Τώρα επιτέλους δείχνω την αξία μου. Δουλεύω σκληρά και έχω μεγάλο κίνητρο. Δεν ξέρω, όμως, τι κίνητρο θα έχω αν κατακτήσω ένα Grand Slam».

«Είναι μεγάλη νίκη, όμως βγαίνω από το γήπεδο και είμαι απλά ανακουφισμένος, γιατί κάθε φορά υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, δεν γίνεται να προβλεφθεί τι μπορώ να κάνω. Κάθομαι στα αποδυτήρια και είμαι πολύ περήφανος για την εμφάνιση, διότι υπήρχε εποχή που δεν ήξερα τι θα μπορούσα να πετύχω. Νομίζω, όμως, ότι πιο πολύ είμαι ανακουφισμένος. Και πολύ περήφανος, ναι».

Για την διαφορετική αντιμετώπιση που έχει πλέον στα πράγματα:

«Όταν παίζω άσχημα το αποδέχομαι, όταν παίζω καλά, πάλι το αποδέχομαι. Μένω, όμως, ίδιος, δεν έχω τα πάνω και κάτω του παρελθόντος, που με εξαντλούσαν. Δεν ήξερα και πώς να διαχειριστώ όλα τα υπόλοιπα. Τώρα ξέρω τη διαδικασία, ξέρω τι χρειάζεται για να φτάσω σε έναν τελικό σλαμ. Όχι ακόμα τι χρειάζομαι για να τον κερδίσω». 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0