Τένις

Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς 1-2: Ο Στέφανος «γκρέμισε» το Νο1 του κόσμου και προελαύνει στον τελικό του Σινσινάτι! (video)

Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς 1-2: Ο Στέφανος «γκρέμισε» το Νο1 του κόσμου και προελαύνει στον τελικό του Σινσινάτι! (video)

O Στέφανος is back με εμφατικό τρόπο. Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, βάσει ranking, Ντανίλ Μεντβέντεφ (7-6, 3-6. 6-3) στα ημιτελικά του Cincinnati Masters και πλέον θα παίξει για το τρόπαιο κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς (Νο 152), το βράδυ της Κυριακής (21/8, 23:30, COSMOTE SPORT 6 HD).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο7) ξεπέρασε τα ξημερώματα της Κυριακής (21/8) το εμπόδιο του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ με 2-1 (7-6, 3-6, 6-3) σετ σε 2 ώρες και 23 λεπτά και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Cincinnati Masters, την Κυριακή (21/8. 23:30). Εκεί βρισκόταν ήδη ο Μπόρνα Τσόριτς, με φόντο το τρόπαιο του τουρνουά.

Ο Τσιτσιπας έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερο φετινό Masters τίτλο του και συνολικά τον δέκατο στην καριέρα του. Αν αυτός έρθει μάλιστα, θα συμβεί σε ιδανικό σημείο στη σεζόν μιας και το US Open βρίσκεται προ των πυλών (29 Αυγούστου) και ο Έλληνας άσος είχε ανάγκη από συνεχόμενες μεγάλες εμφανίσεις. Πόσο δε μάλλον να κατακτήσει ένα τουρνουά.

Το παιχνίδι καθυστέρησε να ξεκινήσει σχεδόν 5 ώρες, εξαιτίας βροχοπτώσεων. Αναμενόταν να ξεκινήσει το μεσημέρι (τοπική ώρα) και άρχισε τελικά στις 8 το βράδυ, κάτω από συνθήκες έντονης υγρασίας.

Ο Στέφανος βρέθηκε να κυνηγάει από νωρίς, με τον Μεντβέντεφ να του κάνει το break με το… καλημέρα. Βρήκε το break που χρειαζόταν όμως στο 6ο game και ισοφάρισε σε 3-3. Ο Ρώσος είχε set point στο tie break όμως ο Έλληνας πρωταθλητής δεν αγχώθηκε κράτησε το σερβίς του και έκλεισε το σετ στο 8-6.

Η απάντηση ήρθε από τον κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης ήρθε και ήταν εμφατική. Προηγήθηκε με 5-0 στο δεύτερο σετ αν και ο Τσιτσιπάς δεν τα παράτησε. Μείωσε σε 5-3 ωστόσο κάποια αβίαστα λάθη του στοίχησαν και ο ημιτελικός οδηγήθηκε σε τρίτο σετ.

Στο πλέον κρίσιμο σετ, ο Τσιτσιπάς ήταν ανώτερος του αντιπάλου του γεγονός που σφράγισε με το break στο 6ο game και το 4-2. Από εκεί και πέρα δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό με love service game μάλιστα.

Αυτή ήταν μόλις η τρίτη νίκη του Στέφανου απέναντι στο Μεντβέντεφ (7-3), η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να προκριθεί στον τελικό του Σινσινάτι μετά από 2 χρόνια που έφτανε μέχρι τα ημιτελικά, ενώ συνολικά θα βρεθεί για 6η φορά στην καριέρα του σε τελικό ενός Masters 1000 τουρνουά.


Αυτός θα έιναι ο 22ος τελικός και θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του και τρίτο τη φετινή σεζόν μετά από το Μόντε Κάρλο και τη Μαγιόρκα.

Εκεί θα βρει τον Μπόρνα Τσόριτς, που κάνει την εβδομάδα της ζωής του επικρατώντας στον άλλο ημιτελικό του Νόρι με 2-0 σετ. Θα είναι η τρίτη τους συνάντηση, έχοντας από μια νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια (1-1). Η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν στο US Open του 2020, όπου ο Τσόριτς είχε κερδίσει τον Στέφανο, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι (3-2 σετ).

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0