Τένις

Άνετη νίκη (2-0) για τον Στέφανο Τσιτσιπά κόντρα στον Σβάρτσμαν και πρόκριση στους «8» του Σινσινάτι! (video)

Άνετη νίκη (2-0) για τον Στέφανο Τσιτσιπά κόντρα στον Σβάρτσμαν και πρόκριση στους «8» του Σινσινάτι! (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 6-2) του Ντιέγκο Σβάρτσμαν και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά στο Σινσινάτι!

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερο πρόβλημα, ο Τσιτσιπάς ξεπέρασε και το εμπόδιο του Ντιέγκο Σβάρτσμαν, νο.16 στον κόσμο, με 2-0 σετ. Ο Έλληνας τενίστας εκμεταλλεύτηκε σε έπακρο το σέρβις του, καθώς και τα λάθη του αντιπάλου του και έφτασε σε μια άνετη επικράτηση.

Ο Στέφανος μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο σετ και με όπλο το σέρβις και σύμμαχο τα λάθη του Αργεντινού κατόρθωσε με δύο break να φτάσει με σχετική άνεση στο 4-0 στα games. Εκεί ξεκίνησε τα λάθη και ο Τσιτσιπάς, με αποτέλεσμα ο Σβάρτσμαν να κάνει το break στο 4-2, αλλά στην συνέχεια ο Έλληνας τενίστας «καθάρισε» το σετ στο 6-3. Αξίζει να αναφερθεί ότι ως εκείνο το σημείο ο Στέφανος είχε 10 αβίαστα λάθη, ενώ ο αντίπαλός του 17!

 

Στο δεύτερο σετ οι «μονομάχοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό που τελείωσαν το πρώτο, όμως και πάλι ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που έκανε πρώτος break και έφτασε προβάδισμα 3-1. Ο Σβάρτσμαν κράτησε το σέρβις του για το 3-2 και ήταν μπροστά με 30-0 στο έκτο game, αλλά ο Στέφανος κατόρθωσε να κάνει ανατροπή και να διατηρήσει το προβάδισμα δύο game. Κάπου εκεί φάνηκε ότι το παιχνίδι είχε κριθεί.

 

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ακόμα ένα break στο έβδομο game και εν τέλει έκλεισε το παιχνίδι στο 6-3.

Στην φάση των «8» ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Κόρντα ή Ίσνερ.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0