Τένις

Ένταση, νεύρα, point penalty κι εκτός Wimbledon ο Τσιτσιπάς από τον Κύργιο! (video)

Ένταση, νεύρα, point penalty κι εκτός Wimbledon ο Τσιτσιπάς από τον Κύργιο! (video)
Ο Νικ Κύργιος επικράτησε με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3, 7-6) του Στέφανου Τσιτσιπά, θέτοντάς τον εκτός Wimbledon, σε ένα τουλάχιστον επεισοδιακό ματς, γεμάτο εντάσεις, point penalty και... underarm serves.
Νικ Κύργιος και Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσαν μία απίστευτη παράσταση στους «16» του Wimbledon, με το τένις, ωστόσο, να περνά για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε δεύτερη μοίρα. Νικητής ο Αυστραλός, που επικράτησε με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3, 7-6) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Μπράντον Νακασίμα.

Πολλά νεύρα κι από τις δύο πλευρές, με τον Τσιτσιπά να δέχεται point penalty, τον Κύργιο να συνεχίζει ακάθεκτος τα underarm serves και να ζητά επίμονα την αποβολή του αντιπάλου του, καθώς πέταξε την μπάλα με δύναμη προς το πλήθος.


Το πρώτο σετ «κύλησε» με τους δύο παίκτες να είναι σταθεροί από τη γραμμή του σερβίς και να μην δέχονται κανένα break. Στο tie-break, όμως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε πιο ψύχραιμος και με τρία mini-break έκλεισε το πρώτο σετ στο 7-2.

Η εικόνα του δεύτερου σετ ήταν παρόμοια, έως το 10ο game, που αποδείχθηκε και το τελευταίο. Ο Κύργιος «έσπασε» το σερβίς του Τσιτσιπά, έκανε το 1-1 και από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η ψυχραιμία «χάθηκε».

Ο Κύργιος είχε ξεκάθαρα το momentum και μπαίνοντας με «ορμή» στο 3ο σετ, κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 πολύ γρήγορα. Ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να βρει κανένα break point για να επαναφέρει την ισορροπία και ο Αυστραλός, Νο.40 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, πήρε προβάδισμα, κάνοντας το 2-1 σετ.


Στο τέταρτο σετ, που έμελλε να είναι και το τελευταίο, ο Έλληνας τενίστας βρήκε τέσσερα break points στα τρία τελευταία games που σέρβιρε ο Κύργιος, αλλά δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί.

Όλα κρίθηκαν στο tie-break, όπως και στο πρώτο σετ, με τον Αυστραλό να είναι εξαιρετικός από τη γραμμή του σερβίς και να διαχειρίζεται τους κινδύνους άψογα. Ένα mini-break που έκανε το 5-4 υπέρ του φάνηκε πως θα σταθεί αρκετό, αλλά ο Τσιτσιπάς έφερε την ισορροπία άμεσα, κάνοντας το 5-5.

Εν τέλει, με το σκορ στο 8-7 κατάφερε να κάνει νέο mini-break με ένα πανέξυπνο drop shot και να δώσει «τέλος» σε μία απίστευτη αναμέτρηση, τόσο από πλευράς θεάματος, όσο και από πλευράς έντασης.

Όσον αφορά τη χειραψία τους, που χάθηκε από το πλάνο της μετάδοσης, δόθηκε κανονικά, στερώντας το «όνειρο» από όσους πίστεψαν σε ένα δεύτερο... ημίχρονο της αναμέτρησής του.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0