Τένις

Wimbledon: «Λονδρέζα» στο ραντεβού της η Σάκκαρη, 2-0 την Τόμοβα!

Wimbledon: «Λονδρέζα» στο ραντεβού της η Σάκκαρη, 2-0 την Τόμοβα!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε τα απολύτως απαραίτητα στο κεντρικό κορτ του Wimbledon και αυτά ήταν αρκετά για να προκριθεί. Νίκησε με 2-0 σετ την Βουλγάρα Βικτώρια Τόμοβα και συνέχισε στον τρίτο γύρο του βρετανικού όπεν για 3η φορά στην καριέρα της, εκεί όπου θα συναντήσει τη Γερμανίδα Τατιάνα Μαρία.

Δύο break σε κάθε σετ ήταν αρκετά για να κάμψει η Μαρία την όποια αντίσταση της Τόμοβα και να προχωρήσει στον τρίτο γύρο του Wimbledon. Η Σάκκαρη δεν φόρτσαρε, ήταν αποτελεσματική, στηρίχθηκε στο backhand της και το δυνατό της σερβίς και σε 76 λεπτά παιχνιδιού, κέρδισε χωρίς απώλειες (6-4,6-3).

Συνήθως το να κρατήσεις το σερβίς σου σε αναμετρήσεις με πιο αδύναμους αντιπάλους, είναι αρκετό. Όπερ και εγένετο με την Ελληνίδα τενίστρια. Τις ελάχιστες φορές που απειλήθηκε το σέρβις game της, έβγαλε αντίδραση (εκτός από μία) και τα break ήρθαν κάποια στιγμή φυσιολογικά μέσα στα σετ.

1ο σετ

Η Νο 5 τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης έκανε το break μόλις στο 3ο game, παίρνοντας από νωρίς κεφάλι στο σκορ. Η Βουλγάρα απάντησε με το «ίδιο νόμισμα», όμως η Σάκκαρη ήταν αποφασισμένη να μη σπαταλήσει την προσπάθειά της και έσπασε back-to-back το σερβίς της αντιπάλου της. Από εκεί και πέρα η κάθε μία υπερασπίστηκε τις φορές που είχε τη μπάλα στην κατοχή της και το 1-0 σετ (6-4) ήρθε φυσιολογικά.

2ο σετ

Η Σάκκαρη ένιωθε άνετα και αυτό φαινόταν. Όποτε μπορούσε, πίεζε με το δυνατό της backhand την Τόμοβα στις γωνίες, με τη Βουλγάρα να δυσκολεύεται αρκετά να βρει απάντηση. Όποτε μάλιστα έβρισκε καλό πρώτο σερβίς, τα πράγματα γίνονταν ακόμα πιο εύκολα για τη Μαρία, η οποία πήρε από νωρίς το προβάδισμα κάνοντας πάλι break στο ίδιο σημείο (2ο σέρβις game της Τόμοβα).

Οι winners ήταν διπλάσιοι (22-11) και ο βασικός λόγος που δεν φάνηκα τα αρκετά αβίαστα λάθη (27-15) της 26χρονης Ελληνίδας. Η αντίπαλός της προσπάθησε αρκετά, έσβησε τέσσερα (!) match-point όμως αυτό δεν έφτανε για να στείλει έστω σε τρίτο σετ το ματς, στην πρώτη φορά που συναντιούνται οι δυο τους στο τουρ.

Η Μαρία Σάκκαρη έκλεισε θέση στην επόμενη φάση, εκεί που την περιμένει ήδη η 34ηχρονη Γερμανίδα, Τατιάνα Μαρία (Νο 103), η οποία έκανε την έκπληξη και πέταξε εκτός τη Ρουμάνα Κιρστέα.  

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0