Τένις

«Βασιλιάς» της Μαγιόρκα ο Τσιτσιπάς, κατέκτησε τον 9ο τίτλο της καριέρας του! (video)

«Βασιλιάς» της Μαγιόρκα ο Τσιτσιπάς, κατέκτησε τον 9ο τίτλο της καριέρας του! (video)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6) του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ στον τελικό του τουρνουά της Μαγιόρκα και κατέκτησε τον ένατο ATP τίτλο της καριέρας του.
 
Με μία εξαιρετική εμφάνιση κατά διαστήματα και παρότι περιέπλεξε στο τέλος του τρίτου σετ το ματς... μόνος του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο νέος «βασιλιάς» της Μαγιόρκα, αφού επικράτησε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6) του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και κατέκτησε τον τίτλο, τον πρώτο του στο γρασίδι!
 
Αυτός ήταν ο ένατος -συνολικά- τίτλος της καριέρας του και σίγουρα ενόψει Wimbledon του δίνει άλλη ώθηση.
 

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, αφού τόσο στο 1ο, όσο και στο 3ο game, κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του και να προηγηθεί με 4-0, κρατώντας το δικό του. Στο 6ο game δέχθηκε μεν το break, αλλά δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει την πορεία του σετ και να το στερήσει από τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος το έκλεισε με 6-4.


 
Στο δεύτερο ξεκίνησε με παρόμοιο τρόπο, αφού στο πρώτο break point που βρήκε «έσπασε» το σερβίς του Μπαουτίστα Αγκούτ και βρέθηκε να προηγείτα με 3-1. Παρόλα αυτά, ένα break στο 6ο και ένα στο 8ο game, έδωσαν την ευκαιρία στον Ισπανό να κλείσει το σετ με 6-3 και να ισοφαρίσει σε 1-1.


 
Παρά το κατά του momentum, ο Τσιτσιπάς βρήκε τις λύσεις στο 3ο και καθοριστικό σετ. Με ένα break στο 4ο game και χωρίς να αντιμετωπίσει break point στο δικό του σερβίς, έως το 5-3 που σέρβιρε για να κλείσει το σετ και το ματς, όλα έβαιναν καλώς, αλλά ο Μπαουτίστα Αγκούτ είχε άλλη άποψη. «Έσπασε» το σερβίς του Τσιτσιπά και έφερε το σετ σε ισορροπία με ένα love-game, οδηγώντας ουσιαστικά το ματς στο tie-break.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό και με ένα γρήγορο mini-break πήρε προβάδισμα με 2-0. Κάτι ανάλογο έπραξε ξανά στον 7ο πόντο, προηγήθηκε με 5-2 και εν τέλει έκλεισε το tie-break και το ματς στο 7-2, κατακτώντας τον τίτλο της Μαγιόρκα.




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0