Τένις

Halle Open: Πήρε το ντέρμπι με ανατροπή ο Κύργιος και πέταξε εκτός τον Τσιτσιπά! (video)

Halle Open: Πήρε το ντέρμπι με ανατροπή ο Κύργιος και πέταξε εκτός τον Τσιτσιπά! (video)

Τη νίκη με 2-1 σετ πήρε ο Νικ Κύργιος απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Ελληνοαυστραλό να προκρίνεται στη φάση των «8» του Halle Open.

Μπορεί να χρειάστηκε να ανατρέψει πλήρως το ματς ωστόσο πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, ο Νικ Κύργιος επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά με 2-1 σετ (5-7, 6-2, 6-4) και προκρίθηκε στους «8» του Halle Open.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε με πολύ δυναμικό τρόπο, έχοντας μάλιστα και δύο χρυσές ευκαιρίες να το «κλείσει» και να κάνει το break. Ο Κύργιος, όμως, αντιστάθηκε μέχρι τελικής πτώσεως και μπόρεσε να φέρει την ισορροπία με 5-5.

Τελικά ο Στέφανος δεν λύγισε και πήρε «κεφάλι» στην αναμέτρηση αφού έκανε το 7-5. Από την άλλη ο Κύργιος ξέσπασε στη ρακέτα του, με αποτέλεσμα να δεχθεί code violation.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα άλλαξαν. Ο 27χρονος έκανε το break και με το «καλημέρα» πήρε προβάδισμα 2-0 και 3-1 για να μειώσει στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς σε 3-2. Έπειτα ο Κύργιος έλεγξε το ματς με το σερβίς του για να κλείσει το σετ με 6-2.

Στο decider set το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στις λεπτομέρειες. Ο Κύργιος ήταν αυτός που είχε δύο ευκαιρίες για break, με τον Τσιτσιπά όμως να βγαίνει μπροστά με 3-2. Τελικώς ο Ελληνοαυστραλός κατάφερε να γυρίσει πλήρως το σετ (6-4) και να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Στον επόμενο γύρο ο αντίπαλος του Νικ Κύργιου θα είναι ο Πάμπλο Καρένο Μπούστα, ο οποίος νίκησε νωρίτερα τον Σεμοαστιάν Κόρντα με επίσης 2-1 σετ.


Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0