Τένις

Αξεπέραστος ο Ναδάλ, κατέκτησε το 14ο Roland Garros και 22o Grand Slam της καριέρας του (video)

Αξεπέραστος ο Ναδάλ, κατέκτησε το 14ο Roland Garros και 22o Grand Slam της καριέρας του (video)
Ο μύθος του Ραφαέλ Ναδάλ συνεχίζει να μεγαλώνει! 
Ο «βασιλιάς» της χωμάτινης επιφάνειας, Ραφαέλ Ναδάλ, επέστρεψε στον θρόνο του, κατακτώντας για 14η φορά στην καριέρα του Roland Garros! Αυτό είναι το 22ο Grand Slam (σε 30 τελικούς) για τον Ισπανό τενίστα, που υπέταξε τον Κάσπερ Ρουντ με 3-0 σετ (6-3, 6-3, 6-0) σε 2 ώρες και 18 λεπτα στον τελικό του γαλλικού Όπεν. 


Σε ηλικία 36 ετών και 2 μηνών,  ο Ράφα έγινε έτσι ο γηραιότερος αθλητής στην Open Era (σσ. από το 1968 και μετά), που κατακτά το Roland Garros, ενώ ο Ρουντ έγινε ο 8ος παίκτης που γνωρίζει την ήττα από τον Ναδάλ στον τελικό της εν λόγω διοργάνωσης. 

 


Ο Ναδάλ δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στον 23χρονο Νορβηγό, ειδικά στο τελευταίο σετ, αφού προηγουμένως είχε χρειαστεί να αποκλείσει πολύ πιο δύσκολους αντιπάλους, όπως τον Νόβακ Τζόκοβιτς (σσ. στα προημιτελικά του τουρνουά), και τον Αλεξάντερ Σβέρεφ, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα έπειτα από τον σοβαρο τραυματισμό του

 

Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο Ναδάλ κεδίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του και το Australian Open και το Roland Garros μέσα στην ίδια χρονια, ενώ αυτή είναι η τρίτη φορά που κατακτά διαδοχικά Grand Slam μετά το 2008 που είχε επικρατήσει στο Roland Garros και το Wimbledon, αλλά και το 2010, που είχε πάρει Roland Garros, Wimbledon και US Open!

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0