Τένις

Roland Garros: Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση για τον Τσιτσιπά μετά το «σοκ» των δύο πρώτων σετ! (video)

Roland Garros: Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση για τον Τσιτσιπά μετά το «σοκ» των δύο πρώτων σετ! (video)

Μπορεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 απέναντι στον μαχητικό, Ιταλό, Μουσέτι, όμως ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να γυρίσει το ματς, να αποφύγει έναν σοκαριστικό αποκλεισμό και να πάρει με 3-2 σετ (7-5, 6-4, 2-6, 3-6, 2-6) την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο του Rolland Garros!

Ο πρώτος γύρος και η πρεμιέρα κρύβουν πάντα εκπλήξεις και ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο έλειψε να πέσει «θύμα» αυτών, όμως έδειξε χαρακτήρα. Βρέθηκε πίσω με 2-0, αλλά κατάφερε να βρει ψυχολογία, παρά το «σοκ» στο ξεκίνημα, και να πάρει μία μεγάλη πρόκριση με 3-2, στον επόμενο γύρο του Rolland Garros.

Απέναντι του ήταν ο Ιταλός Μουσέτι, που ναι μεν είχε ηττηθεί δύο φορές στο παρελθόν από τον Έλληνα σε ημιτελικούς στο Ακαπούλκο και τη Λυών, όμως αυτή την φορά το καλό φαινόταν πως δεν θα τριτώσει.

Ο Μουσέτι ήταν εξαιρετικός και πιο σταθερός στα δύο πρώτα σετ και υποχρέωσε τον Έλληνα τενίστα να βγάλει από το καπέλο μία επική ανατροπή.

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο όμως, ο Ιταλός κλήθηκε να κάνει μία υπέρβαση στο πρώτο σετ. Και αυτή ήρθε όταν ο Στέφανος βρέθηκε μπροστά με 4-1 στα games, μετρώντας μέχρι τότε μόλις ένα αβίαστο λάθος, έναντι επτά του αντιπάλου του.

Ο Μουσέτι όμως δεν πανικοβλήθηκε, περιόρισε τα σφάλματά του και επέστρεψε το ματς, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Εκεί βρήκε break, σε πολύ κομβικό δηλαδή σημείο και αφού υπερασπίστηκε επιτυχώς το σερβίς του, επικράτησε στο πρώτο σετ!

Η ψυχολογία του όπως αναμενόταν βρέθηκε στα ύψη και ο Τσιτσιπάς αδυνατούσε να συνέλθει, καθώς μέτρησε αθροιστικά επτά χαμένα games. Το σκορ στο δεύτερο σετ έφτασε στο 4-0, αλλά εκεί οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Έλληνας έβγαλε αντίδραση.

Έκανε δύο break, με το δεύτερο εξ’ αυτών να έρχεται δίχως μάλιστα να χάσει πόντο, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να ισοφαρίσει, με αποτέλεσμα το τελικό 6-4 να δίνει στον Ιταλό την δυνατότητα να πάρει ένα από τα τρία (στην χειρότερη περίπτωση) σετ που ακολουθούσαν.

Αλλά δεν πήρε κανένα. Ο Στέφανος επικράτησε σε 25 λεπτά με 6-2 στο τρίτο σετ, ενώ έχοντας βρει την χαμένη του ψυχολογία, δεν συνάντησε σθεναρή αντίσταση ούτε στο τέταρτο, εξαιρώντας το 6ο  game, το οποίο χρειάστηκε σχεδόν μισή ώρα για να λάβει χώρα το break και ο Έλληνας τενίστας να πάρει διαφορά δύο.

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ, η ψυχολογία είχε πλέον αλλάξει εντελώς και ο Μουσέτι δεν μπορούσε να διαχειριστεί την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Στέφανος έφτασε εύκολα στο 5-2 και με «love» game κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στην δεύτερη φάση του Rolland Garros.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0