Τένις

Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου: Απέναντι στη Ντάρια Σαβίγ στην πρώτη της συμμετοχή σε Roland Garros!

Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου: Απέναντι στη Ντάρια Σαβίγ στην πρώτη της συμμετοχή σε Roland Garros!

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (Νο 188) έκανε το βήμα παραπάνω στο φετινό Roland Garros και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του γαλλικού Όπεν για πρώτη φορά. Εκεί θα βρει την Ντάρια Σαβίγ-Γαβρίλογα, Νο130 στον κόσμο.

Αρκετά απαιτητική ήταν η κλήρωση για την Ελληνίδα τενίστρια Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στον 1ο γύρο του Roland Garros. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό της κορυφαίας διοργάνωσης σε χωμάτινη επιφάνεια και το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό από μόνο του.

Η 25χρονη, θα βρει απέναντι της, την Ντάρια Σαβίγ-Γαβρίλοβα (Νο130 στον κόσμο), η οποία θα αγωνιστεί στο δεύτερο Grand Slam της σεζόν με wild card από τους διοργανωτές. H Αυστραλή προσπαθεί να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τις προηγούμενες χρονιές (2020-21) και τα λιγοστά παιχνίδια που έπαιξε.

Η Σαβίγ είχε φτάσει στο Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης. Πλέον έχει σκαρφαλώσει στο Νο130, μετά το καλό ξεκίνημα στη χρονιά κυρίως σε τουρνουά σκληρής επιφάνειας.

Μέχρι στιγμής μετράει μόνο ήττες σε χωμάτινη επιφάνεια φέτος (0-2) στην προσπάθεια που κάνει να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο. Σίγουρα, τεχνικά είναι πολύ ικανή και η κλήρωση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την Ελληνίδα τενίστρια. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν στα court οι δύο αθλήτριες.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0