Τένις

Rome Open: Τρομερός Τσιτσιπάς πήρε το αίμα του πίσω από τον Ζβέρεφ και πέταξε για τελικό! (video)

Rome Open: Τρομερός Τσιτσιπάς πήρε το αίμα του πίσω από τον Ζβέρεφ και πέταξε για τελικό! (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μια επική ανατροπή απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (2-1 σετ), πέταξε έξω τον Γερμανό τενίστα και οδηγήθηκε στον τελικό του Rome Open.

Η «εκδίκηση» είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Στην προκειμένη περίπτωση ο Στέφανος Τσιτσιπάς μόνο ζεστή θα μπορούσε να την σερβίρει στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ήλιος της Ρώμης δεν το άφησαν περιθώριο!

Ο Έλληνας πρωταθλητής, λοιπόν, επικράτησε με ανατροπή 2-1 (4-6, 6-3, 6-3) σετ του Γερμανού τενίστα και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Rome Open. Αυτό μάλιστα μία εβδομάδα έπειτα από τον αποκλεισμό του Τσιτσιπά από τον Ζβέρεφ για την ίδια φάση του Madrid Open! Μάλιστα, αυτός ήταν ο 3ος διαδοχικός ημιτελικός Masters 1000 στον οποίο συναντήθηκαν οι δυο τους, ενώ συνολικά ο Στέφανος στις μεταξύ τους αναμετρήσεις έχει πάρει β νίκες έναντι των 4 του Γερμανού.

Στο μεγάλο ραντεβού της Ιταλίας ο 23χρονος θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάσπερ Ρουντ.

Το παιχνίδι μύριζε εξ αρχής μπαρούτι, με τα games να είναι αρκετά κλειστά και σκληρά. Ο Ζβέρεφ κατάφερε να περάσει μπροστά με 4-3 και, αφού κράτησε το σερβίς του, κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς μπόρεσε να αντιδράσει ιδανικά. Ξεκίνησε με ένα 2-0 και σβήνοντας 2 break point έκανε στη συνέχεια το 3-0. Με υπομονή και με το σερβίς στο… πλάι του, ο Έλληνας κατάφερε να πάρει το δεύτερο σετ με 6-3 για το 1-1.

Στο decider set η υπεροχή του Στέφανου -ειδικά στα πρώτα λεπτά- ήταν εμφανής. Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν ο 23χρονος κατάφερε να πάρει και αυτό το σετ (6-3) και συνεπώς την πρόκριση στον τελικό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0