Τένις

Δυσκολεύτηκε αλλά πανηγύρισε τεράστια πρόκριση στους «4» του Open της Ρώμης ο Τσιτσιπάς! (video)

Δυσκολεύτηκε αλλά πανηγύρισε τεράστια πρόκριση στους «4» του Open της Ρώμης ο Τσιτσιπάς! (video)

Μπορεί στο πρώτο σετ ο Ιταλός Σίνερ να δυσκόλεψε πολύ τον Στέφανο Τσιτσιπά, όμως στο δεύτερο ο Έλληνας τενίστας ήταν εξαιρετικός. Έφτασε στο 2-0 (7-6, 6-2) με εξαιρετική εμφάνιση και πανηγύρισε την πρόκρισή του στον ημιτελικό του Open της Ρώμης!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το απόλυτο φαβορί απέναντι στον Ιταλό Σίνερ, αλλά όταν διακυβεύεται μία θέση στα ημιτελικά ενός τουρνουά, ποτέ τα πράγματα δεν είναι απλά. Τουλάχιστον μέχρι να καταφέρεις να προσαρμοστείς στις συνθήκες της αναμέτρησης.

Ωστόσο, ο Έλληνας τενίστας πέρασε αυτή την προσαρμογή αναίμακτα, μιας και στο πρώτο σετ που είχε διάρκεια μιάμισης ώρας, αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος στο tie break και έφτασε στο 7-5, αντλώντας ψυχολογία κυρίως από το σερβίς του.


Από εκεί και πέρα, η απόδοσή του βελτιώθηκε, ο Σίνερ έχασε την αυτοπεποίθησή του και με δύο break του Στέφανου, ο Ιταλός ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ο Τσιτσιπάς συνέχισε να πιέζει με όπλο το καλό σερβίς του, υπήρχαν διαστήματα που έπαιξε εξαιρετικό τένις και με το τελικό 6-2 στα games, κατέκτησε τη νίκη και έφτασε στο πολυπόθητο 2-0 που του εξασφαλίζει μία θέση στην τετράδα του Open της Ρώμης!



Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως στο match point του Στέφανου Τσιτσιπά υπήρξε διακοπή 12 λεπτών, μιας και ένας θεατής αισθάνθηκε αδιαθεσία και χρειάστηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο. Παρά ταύτα, ο Έλληνας τενίστας δεν έχασε την ψυχραιμία του και τελείωσε το παιχνίδι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0